Pokémon Sirfetch’d onthuld; exclusief voor Pokémon Sword

Pokémon Sword en Shield staan voor de deur en eerder kregen we al te zien dat bepaalde Pokémon er in de Galar-regio net wat anders uitzien. Echter, nu is er een Pokémon onthuld die wellicht sterk doet denken aan Farfetch’d, maar tóch een ander wezen is: Sirfetch’d. Dat komt omdat Farfetch’d kan evolueren!

Oplettende lezers zullen op bovenstaande afbeeldingen zien dat alleen het logo van Pokémon Sword te zien is, en dat klopt. Sirfetch’d is namelijk alleen verkrijgbaar in Pokémon Sword, en niet in de Shield-versie. In tegenstelling tot Farfetch’d, die Normal/Flying-type is, is Sirfetch’d een pure Fighting-type Pokémon.

Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november exclusief voor Nintendo Switch.

 1.   
  LightFasher's avatar

  Werd eens tijd dat die kan evolueren, mr. Mime in de shield versie?

 2.   
  OnOwned's avatar

  Pokémon is heel rap een parodie aan het worden van zichzelf. Wat een armoe dit ook weer.

 3.   
  Anoniem-376298286's avatar

  Ben benieuwd wat shield krijgt

 4.   
  007Nightfire's avatar

  @OnOwned: Dit is gewoon het niveau dat Pokémon altijd heeft gehad, alleen zijn wij ouder geworden.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @007Nightfire: Heel prettig om dit sentiment hier terug te zien. Doet mij denken aan die hele discussie die we al eens vaker over (de voortzetting van) Pokémon gehad hebben.

  Als je nu klaagt over een vogel met een prei, had je dan al niet af moeten haken bij de steen met armen of de twee aan elkaar geschroefde magneten?

 6.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nee het is meer het feit dat blijkbaar de originele designs al jaren aan het opraken zijn. Die Alolan versies van oude Pokémon en nu Weezings met een tophat. Dan heb ik nog liever die pratende vuilniszak.

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @OnOwned: Hoe is een elektrische bal “feitelijk” origineler dan een vogel met zwaardprei?

  In de nieuwere generaties zitten net zo veel ongeïnspireerde en geïnspireerde Pokémon als in oud(st)e generaties, als je het mij vraagt. Afhankelijk van hoe je zelf speelt, is dat wel of geen probleem.

  Zelf vang en verzorg ik gewoon de Pokémon die ik leuk vind, en meer dan eens zijn dat er een heleboel uit nieuwe én oudere generaties, net zo goed dat er honderden zijn die ik actief vermijd, ongeacht wanneer ze bedacht zijn.

 8.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik bedoel met origineel meer dat de nieuwe ideeën echt opraken. Ik weet dat een elektrische pokeball, vliegende magneten en een slurriemonster (alle drie uit het opgehemelde eerste seizoen) natuurlijk niet “origineel” zijn, maar de laatste paar delen worden oude Pokémon gerecycled.

  Dat vind ik gewoon treurig om te zien. Ander kleurtje, andere element en soms een nieuw hoofddeksel. Hoeveelheid echt nieuwe Pokemon per regio zakt ook ieder seizoen, aangevuld met eerder genoemde variaties. Het voelt gewoon iets te makkelijk.

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @OnOwned: Ik weet ’t niet; ergens vind ik die lokale versies juist wel een gave twist geven aan bestaande Pokémon.

  Dit soort Pokémon leggen meer nadruk op de spelomgeving, wat naar mijn idee best slim is, gezien die ook meer en meer “fleshed out” worden in de laatste paar delen. Frisse variatie is daarnaast sowieso niet verkeerd voor een serie die al zo lang loopt.

  Mocht je ze niet tof vinden, dan kun je altijd opten voor de originele versies. En zelfs dan ben je ervan verzekerd dat deze varianten in het volgende deel niet terugkeren.