Glitch in Modern Warfare beta verraadt loot boxes

Op dit moment zijn duizenden gamers bezig met de bèta van Modern Warfare. De veranderingen in de serie lijken goed uit te pakken, maar er is een glitch ontdekt waarin ‘Lootbox’ en ‘Common Supply Drop’ zichtbaar zijn. De reacties van fans van de serie zijn natuurlijk niet mals:

Eerder sprak de co-design director of multiplayer van Infinity Ward dat de game zou werken met een player-first-model (via Game Informer):

“It’s something that’s really important to us on the development side. We want, when we release new content, for players to get access to that content and have fun with it, so it’s a huge focus for us. We want players enjoying our game, having fun in our game.”

Nu is player-first natuurlijk een rekbaar begrip. Voor ontwikkelaars kan dit betekenen dat ze alleen microtransacties toevoegen voor cosmetische items, zonder een pay-to-win-systeem. Echter, veel gamers zijn inmiddels zo klaar met loot boxes, dat geen enkele vorm meer geaccepteerd wordt. Sowieso is het best vreemd dat de term loot box nog schaamteloos gebruikt wordt, zeker gezien de controverse onder gamers en zelfs binnen overheden. Het is in ieder geval wel eerlijk.

Natuurlijk zijn we enorm benieuwd naar jouw mening hierover. Moder Warfare verschijnt op 25 oktober voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Tadao's avatar

  Ach, als ze in de UK toch die 18+ rating willen voor gokken..

 2.   
  mmx's avatar

  Is dit weer nodig ? Voor mij niet.

 3.   
  raxpherion's avatar

  Echt vieze trucjes. Zonder lootboxes uitbrengen en paar weken later alsnog toevoegen voor goede reviews. Crash bandicoot nitro hebben ze ook zo gedaan. En de reacties logen er niet om. De community heeft het spel keihard laten vallen. Of doe het gewoon zoals in het begin als je lvl up gaat dat je dan een lootbox krijgt en in geen geval betaalde boxes. Dit weekend de beta eens proberen maar dit bericht houd me al een beetje tegen.

 4.   
  mattioza's avatar

  Dat zag je al van ver aankomen. Modern Warfare heeft al geen season pass meer en ze moeten toch elk jaar die grote winsten halen. Hopelijk kan je de items ook gewoon op een andere manier vrijspelen. Of indien dit niet het geval is, enkel cosmetisch.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ben BLIJ dat er werk van word gemaakt dat Lootboxen in de nabije toekomst verboden gaat worden.

  Hoewel ik stoked ben rond deze COD maar ik dat de GN reviewer Modern Warfare punten gaat aftrekken na de review als ze dan toch surprise mechanics erin gaan gooien.

 6.   
  mattioza's avatar

  @DutchGamer-W-: Dat is een vrij optimistische gedachte. Vrees alleen dat we nog niet meteen verlost zijn van de lootboxes, is hopen op strengere reglementering om te beginnen. Maar tegen die tijd hebben de grote bedrijven wel al iets nieuws gevonden, om aan ons geld te komen.