Nintendo sleept downloadsite RomUniverse voor de rechter

Nintendo of America lijkt een beetje klaar te zijn met websites die illegale versies van haar games aanbiedt. RomUniverse – één van de grotere jongens op dit vlak – mag daar nu de prijs van gaan betalen, want de site wordt voor de rechter gesleept. Dat het menens is voor Nintendo blijkt uit de sommen die worden geëist.

Volgens de officiële aanklacht – welke Polygon openbaar heeft gemaakt – eist Nintendo een bedrag van $150.000 per geval van copyrightschending en tot $2 miljoen voor elke vorm van merkinbreuk. Dat kan in het geval van RomUniverse aardig in de papieren gaan lopen. Naar verluid zijn er al bijna 300.000 Switch-games en meer dan een half miljoen 3DS-games via de site gedownload, waarbij Nintendo beweert dat deze games ook nog eens ‘vervalste kopieën van Nintendo’s handelsmerk’ bevatten.

Een ander probleem waar RomUniverse wellicht juridisch tegenaan kan lopen is diens verdienmodel. Hoewel de ROM’s – alsook de films en eBooks die de site aanbiedt – gratis te downloaden zijn, valt er voor $30 een jaarlijks ‘premium’ abonnement af te sluiten die het mogelijk maakt om de content sneller te downloaden.

Vanuit RomUniverse wil men niet reageren op de berichtgeving en ook Nintendo heeft nog niets prijsgegeven over de ontwikkelingen, al krijgt dit verhaal vast nog wel een staartje.

 1.   
  mmx's avatar

  Tja wat kan je hier op zeggen . Ik ga er van uit dat Nintendo gelijk heeft. Als je ergens voor moet betalen word er toch aan verdient.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  effe off topic kan iemand van het beheer tom of peter wat aan die fake accounts doen die je door willen linken maar een andere site meestal in het russisch nj weer hieronder ?

  super mario galaxy 1 en 2 volledig in 4k spelen met een mod op een windows pc met een xbox controller lekker toch waarom moet dat niet kunnen dan

  voor de gene die geen console van nintendo willen of kunnen aanschaffen maar wel een pc hebben zijn roms een uitkomst

  dat nintendo daar moeilijk om gaat doen is van de ene kant te begrijpen maar dan zijn ze wel 20 jaar te laat hiermee haha

 3.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: even naar jou offtopic . Dit gedoe is begonnen toen anonieme werden toegestaan ik had het al lang gezien. Maar de moderators halen deze zooi heel snel weg .meestal staat het er even en is het weg. Maar zedoen het volgens mij prima hoor het is een hoop werk.

 4.   
  Petor's avatar

  @the ultimate gamer boss: Inderdaad, we hebben anoniem reageren aangezet en ons systeem filtert veruit het meeste, maar moet nog één en ander “leren”. Ik zie dat er al best wel vaak anoniem gereageerd wordt op de goede manier, dus ben best tevreden, maar idd, soms vliegt er nog wat doorheen 🙂

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Petor: dat kan gebeuren ja idd maar volledig russische bericht deed bij mij al argwaan wekken zeker met zo’n vage link
  maarja waarom annoniem toestaan ik zie daar nie zo de meerwaarde in

 6.   
  Patrick Meurs's avatar

  @the ultimate gamer boss: ik denk dat het te maken heeft met mensen die niet overal een account willen aanmaken om te reageren op een website waar ze bijvoorbeeld door Social Media of Google op terecht zijn gekomen.

 7.   
  mmx's avatar

  @Patrick Meurs: Nu nog een vraag over anonieme reacties . Wat gebeurt er met de prijsvragen waar anonieme reacties worden neergezet . Je ziet die gasten een keer ten opzichte van de echte geregistreerde leden dat wil ik wel eens weten .

 8.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: eerlijk gezegd ik ook niet

 9.   
  Petor's avatar

  Geef het een kans 😉

 10.   
  Patrick Meurs's avatar

  @mmx: pin me er niet op vast, maar volgens mij dingen alleen geregistreerde gebruikers mee (volgens mij staat dat per prijsvraag ook duidelijk vermeld, maar dat weet ik niet zeker). Ik ben niet de persoon die achter de prijsvragen zit 😉

 11.   
  mmx's avatar

  @Patrick Meurs: ik pin jou niet vast hoor . Je geeft een correct antwoord,dank je.

 12.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Patrick Meurs: een bericht volledig in het russisch met een link daarin waardoor je computer besmet raakt ik vind dat nog al wat zo iets zou je actief moeten verwijderen van een gamers site maar dat is mijn mening

 13.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: vanmiddag stond er ook weer zoiets met de link erbij maar hij was ook zo foetsie. En de meeste members hier weten dat je van vreemde dingen af moet blijven. Er word dus actief actie ondernomen op GN.

 14.   
  Patrick Meurs's avatar

  @the ultimate gamer boss: Klopt, dat hoort ook niet thuis op Gamersnet. Dat is ook exact de reden dat we spam verwijderen wanneer we het spotten. Het systeem filter er gelukkig al best veel uit, maar er slipt er wel eens eentje door.

  We are on it. Maar zoals Peter al zei: geef het eventjes de tijd.

 15.   
 16.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Patrick Meurs: effe off topic is de gamersnet webshop uit de lucht ik dacht ga eens een kijkje nemen na een jaar maar vind hem niet

 17.   
  Patrick Meurs's avatar

  @the ultimate gamer boss: Ik zit zelf pas een paar maandjes bij GN dus helemaal zeker ben ik hier niet van, maar Gamersnet heeft een poosje geleden het roer een tikkeltje omgegooid. Ik denk dat de webshop daarom niet meer bereikbaar is.

 18.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Patrick Meurs: oke bedankt voor het reageren en ik zou zeggen veel plezier bij gamersnet vorig jaar heb ik je idd nog niet zien reageren