Hacker ontdekt jaren na launch interessant dingetje in broncode P.T.

P.T. – oftewel Playable Teaser – wie is er niet groot mee geworden? De kort maar krachtige demo van Hideo Kojima’s kijk op wat de nieuwe Silent Hill-game had moeten worden, heeft menig gamer een volle broek bezorgd en dat allemaal door dat vunzige wijf van een Lisa (want zo heette dat gedrocht dus). Een handige hacker genaamd Lance McDonald (geen familie van die boerderijhouder) heeft jaren na launch iets zeer interessants omtrent Lisa ontdekt.

Lisa was bij velen niet zo populair omdat ze op de meest ongelegen momenten ineens vlak voor je giechel stond, met een smerige rotte grijns en al. Lisa’s ‘Hallo, daar ben ik weer’-momentjes vielen dan ook direct in de categorie ‘ongewenste jumpscares‘ en een simpele manoeuvre als eventjes omdraaien werd sindsdien voor veel mensen een reden tot paranoia. Maar wat blijkt nu… Lisa liep al die tijd gewoon achter je rug te hijgen! De eerder genoemde Lance ‘Hackerman’ McDonald ontdekte dit toen hij met zijn skills de camerapositie in de demo wist vast te zetten. Toen hij daarna een paar stapjes vooruit zette, zag hij het stuiptrekkende gestalte van Lisa netjes achter zijn onzichtbare zelf aan hobbelen.

Het is bijna knap hoe iets simpels als een demo na al die tijd de gemoederen in horror gameland nog weet bezig te houden. Mensen creëren allerlei omwegen om de game nog te downloaden of bouwen deze zelfs geheel na in de Unreal Engine en via PlayStations Dreams. Dat geeft maar weer te kennen hoeveel impact P.T. heeft gehad, gezien menig ontwikkelaar met het idee aan de haal ging om zelf een game te bouwen die op dit concept leunde.

Daarbij is het ook gewoon doodzonde te noemen dat Konami de stekker uit dit project heeft getrokken, want een goede Silent Hill-game is namelijk wel iets waar ik voor te porren was en nog ben. Maar goed, Hideo Kojima heeft het tegenwoordig al druk genoeg met Death Stranding, dé game waarin je verplicht moet piesen en welke ook nog eens optioneel extra makkelijk wordt gemaakt voor non-skilled gamers als ik.

  1.   
    Nizz4shizz's avatar

    E-I-E-I-O!

  2.   
    Patrick Meurs's avatar

    @Nizz4shizz: But of course… (-_-)