Clausule in overeenkomst Valve over exclusiviteit doet stof opwaaien

Valve heeft een update toegevoegd aan de overeenkomst voor ontwikkelaars op Steam die het mogelijk maakt exclusiviteit voor de Epic Game Store te blokkeren. Naar aanleiding van een screenshot van de overeenkomst is dit nieuws naar buiten gekomen. De clausule luidt als volgt:

Delivery. Company shall submit the Applications to Steam for release no later than the first commercial release of each Application or Localized Version, or, if already commercially released as of the Effective Date, within (30) days of the Effective Date. Thereafter, Company shall submit to Steam any Localized Versions and Application Updates (in beta and final form) when available, but in no event later than they are provided to any other third party for commercial release. Company shall provide these copies in object code form, in whatever format Valve reasonably requests.

Kortweg houdt dit in dat een ontwikkelaar die toegezegd heeft een game via Steam te willen verkopen niet ineens kan beslissen een game exclusief voor de Epic Games Store te maken. Daarnaast moeten de bestanden van het spel ook voor, of dertig dagen na release bij Valve worden aangeleverd. Ook mogen updates niet later uitgerold worden dan andere platformen.

Dit is mogelijk een reactie op de groeiende trend van ontwikkelaars die ineens besloten hun spel exclusief op de Epic Games Store te willen uitbrengen. Onlangs gebeurde dit met het langverwachte Shenmue III en een reeks andere spellen.

Er gaan ook geruchten dat deze clausule mogelijk al een tijdje in de overeenkomst staat. Het zou dus niet om een nieuwe toevoeging gaan. Volgens Lewie Procter, oprichter van Savy Games, was de clausule al aanwezig voordat de Epic Games Store bestond.

Tot dusver lijkt Valve nog geen actie te hebben genomen tegen ontwikkelaars die ervoor hebben gekozen hun product exclusief te maken voor de Epic Games Store. De claim van Lewie is tot nu toe niet bevestigd.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  och god here we go again ik vind het niet leuk dus ha je lekker dwars zitten huilen huilen huilen
  valve de poep met jou misselijk gedrag

 2.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: Valve kan beter weer eens aan Half LIFE 2 beginnen i.p.v. van deze onzin.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: kinder achtig gedoe brr valve ikke ikke ikke

 4.   
  Tadao's avatar

  Kan het ze niet kwalelijk nemen. Epic probeert zichzelf de scene in te forceren, devs vergeten grote delen van hun fans, en spelen de slachtoffer wanneer Valve ook maar iets defensiefs te hebben, al staat het er al een tijdje.
  ‘Poke the bear. Poke the bear. Poke the bear. Oh god it moved! Look at this terrible bear!’