World of Warcraft Classic heeft last van DDoS-aanvallen

World of Warcraft is weer helemaal hip sinds de release van WoW Classic. Hoe tof dit ook is voor spelers en voor ontwikkelaar Blizzard, brengt het ook nadelen met zich mee. Stonden er tijdens launch nog rijen van spelers ingame te wachten op het respawnen van tegenstanders, nu is de game gebukt gegaan onder een aantal DDoS-aanvallen. Een Twitter-account met de naam UkDrillas zegt verantwoordelijk te zijn en niet alleen de Classic-servers zijn getroffen. Afgelopen weekend had ook de reguliere game last van de aanvallen.

De rust is inmiddels wedergekeerd en alles lijkt weer goed te werken. Blizzard zelf zegt de boel in de gaten te houden:

“It is our top priority to resolve any issues that prevent players from being able to smoothly play World of Warcraft. However, it is the nature of DDoS attacks that players may experience the game becoming unavailable. If you are disconnected or have issues logging in, please be patient and wait a few minutes before trying again.”

Hoewel de aanvallen achter de rug zijn, zijn er nog wel andere problemen. Veel spelers zeggen problemen te hebben met inloggen en anderen worden zomaar uit de game gezet. Het is de schaduwkant van ieder succes, maar het laat wel zien dat World of Warcraft een dikke comeback aan het maken is. Kom morgen vooral terug naar Gamersnet, want dan hebben wij de review voor jullie!

  1.   
    mmx's avatar

    Ik vind het knap lullig zulke aanvallen wat hebben ze er aan. niets helemaal niks.