BioWare blijft werken aan Anthem; nieuwe Dragon Age in pre-productie

anthem-top-EA-staat-winstbonus-af

Ontwikkelaar BioWare heeft via de eigen website laten weten dat men nog steeds werkt aan de toekomst van Anthem. Studiobaas Casey Hudson vertelde in een blog dat er nog steeds een groot team werkt aan het optimaliseren van de game. De BioWare-kantoren in zowel Edmonton als Austin zijn betrokken bij de doorontwikkeling van Anthem.

Hudson vertelde dat men blij is hoe de community reageerde op de uitbreiding Cataclysm. Toch weet hij heel goed dat er nog veel werk aan de winkel is om de hoofdgame optimaal uit de verf te laten komen. De komende tijd zal men nieuwe updates en opties blijven uitbrengen voor Anthem. Eerder dit jaar liet uitgever Electronic Arts weten nog steeds in Anthem te geloven.

In hetzelfde bericht bevestigde Hudson ook indirect dat een nieuwe Dragon Age in pre-productie is:

I can say however that one of our projects has a large and growing team in Edmonton working through pre-production, and based on the progress I’m seeing, I can confirm that indeed the Dread Wolf rises.

Dread Wolf Rises was de naam van een teaser die BioWare vorig jaar toonde tijdens de Game Awards. De teaser had sterke connecties met het Dragon Age-universum. Toch heeft BioWare nog geen formele aankondiging gedaan omtrent een nieuwe Dragon Age. Volgens berichten zou men het project meerdere keren geheel opnieuw zijn gestart.

 1.   
  420blazeit's avatar

  Lol voor die laatste 20 spelers. Hopelijk maken ze met de nieuwe dragon age een comeback maar ik heb er weinig vertrouwen in.

 2.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Moeten we elke maand berichten dat Anthem nog steeds ondersteund word? Momenteel spelen er nog meer mensen Call of Duty Black Ops 2 dan dit.

 3.   
  BozeBever's avatar

  En terecht. De spelers die het wel spelen hebben daar recht op. Zo een roadmap maken mag geen excuus zijn voor het falen van een game. Niet dat een game halfbakken wordt afgeleverd, maar de roadmap enkel wordt gevolgd mits het een succes is. Zou BioWare op dit moment qua gezichtsverlies ook niet kunnen hebben overigens. Redden wat er te redden valt en door naar het volgende, hopelijk succesvolle project.

 4.   
  Anoniem-1384054506's avatar

  Ik heb het meer tijd gegeven dan ik zou willen. En vind het intens triest dat de gamewereld tegenwoordig uit half afgemaakte games bestaat wat veel te vroeg wordt uitgebracht, reproductie van en microtranscatie in gekochte content.

 5.   
  Anoniem-1533979305's avatar

  Blijft ’n heerlijk spel, geniet er nog steeds van… En iedereen die het spel afkraakt, zijn schaapjes die mee lullen met social media.

 6.   
  Anoniem-1401939620's avatar

  Die dragon age kunnen ze in de reet steken. Die zou gratis moeten zijn voor elke anthem koper. Flikkertjes. Nooit meer Bioware voor mij.

 7.   
  Anoniem-814484392's avatar

  @Anoniem-1401939620: Doe normaal kan je dat niet op een normale manier zeggen .

 8.   
  mattioza's avatar

  Sowieso een goede zaak. Zeker gezien het gebrek aan (afwisselende) content een belangrijk kritiekpunt is/was. Ze zijn het ook lichtelijk verplicht, door hun concept om niet alles in één keer te brengen. Hopelijk kunnen ze er nog een Battlefront 2 verhaal van maken, dat in het begin allerminst goed werd ontvangen door het debacle van de lootboxes/microtransacties.