Untitled Goose Game gaggelt 20 september naar pc en Nintendo Switch

Het ironisch genoeg nooit getitelde “Untitled Goose Game” heeft na een stevige mediastilte (voorafgegaan door uitstel) gisteren op PAX West plots diens releasedatum uit de doeken gedaan. Het gortdroge ganzenspel van indie-ontwikkelaar House House moet aanstaande 20 september verschijnen op Nintendo Switch, pc en Mac.

Met de vreugdevolle onthulling is de officieuze titel nu dan toch officieel geworden. De game kreeg door geinige gameplay-filmpjes al vroeg in de ontwikkelfase veel aandacht op sociale media, nog voordat House House überhaupt een naam voor hun project gekozen had. Uiteindelijk bleef het tijdelijke alternatief, Untitled Goose Game dus, klaarblijkelijk hangen.

In Untitled Goose Game is het aan spelers om een rits maniakale taken uit te voeren als een stronteigenwijze gans in een idyllisch dorpje. Daarvoor dienen vaak kleine stealth puzzles opgelost te worden, al kun je er uiteraard ook voor kiezen nodeloos lomp rond te kwekken en de boel op stelten te zetten, zo bewijst de nieuwe Untitled Goose Game trailer.

House House verzekerde kort na de bekendmaking van de datum ook een aantal andere release-details. Zo moet de game speelbaar zijn in elf talen en wordt deze vooral digitaal beschikbaar gesteld op alle platformen. In het geval van de pc-versie gaat het hier om een exclusiviteitsdeal met de Epic Games Store.

House House verdiende eerder al lof voor hun eigenzinnige Push Me Pull You, terwijl uitgever Panic (ook van de toekomstige Playdate-handheld) zich tegenwoordig ontfermt over het uitgeven van Untitled Goose Game.

Untitled Goose Game verschijnt 20 september op de Nintendo eShop en Epic Games Store (voor zowel pc als Mac). De ganzengame krijgt een richtprijs van 20 dollar, wat tijdens launch tijdelijk verlaagd wordt tot 14,99 dollar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren