Bizar lange wachtrijen om World of Warcraft Classic te kunnen spelen

World of Warcraft Classic is inmiddels uit en dat betekent voor veel avonturiers van het eerste uur een nostalgisch potje zwijnen slachten. Als je erin komt, tenminste. De game is zo populair dat de servers zwaar overbevolkt zijn met beginnende spelers. Wie denkt dat de digitale wachtrij zich beperkt tot het inloggen komt bedrogen uit. Het spel is namelijk zo populair dat er wachtrijen zijn om vijanden te verslaan die nodig zijn voor quests.

Game director Ion Hazzikostas had eerder op het officiële forum zijn zegje gedaan over de lancering van World of Warcraft Classic. Zo schreef hij het volgende:

“From the start of planning for this launch, we’ve tried to prioritise the long-term health of our realm communities, recognising that if we undershot the mark in terms of launch servers, we could move quickly to add additional realms in the opening hours, but if we went out with too many servers, weeks or months down the line we’d have a much tougher problem to solve. While we have tools like free character transfers available as a long-term solution to underpopulated realms, everything about that process would be tremendously disruptive to realm communities, and so it’s something we want to avoid as much as possible.”

Door overbevolking kan het dus zijn dat je als speler helemaal niet aan het spel toe komt. Blizzard lijkt hierop geanticipeerd te hebben door het mogelijk te maken om gratis van server te ruilen. Voorlopig zijn er nog geen plannen om extra servers beschikbaar te stellen om dit probleem op te lossen.

World of Warcraft Classic is beschikbaar voor PC en Mac en zit inbegrepen bij een standaard World of Warcraft abonnement.

  1.   
    Mattiees's avatar

    Het is ook niet echt blizzard’s schuld dat er servers zo overbevolkt zijn. Er zijn genoeg realms/servers waar je prima kan spelen en waar geen wachtrij van 15000 man staat. Echter wilden mensen perse op 4/5 overbevolkte realms spelen. Dan weet je dat je lang moet wachten voor je een game uberhaupt in kan komen en dat het een gevecht gaat zijn voor iedere mob in de game als er net een launch is. Over een weekje zal de ergste drukte wel zijn afgenomen.