Dying Light 2 toont uitgebreide gameplay trailer

Afgelopen E3 was Dying Light 2 al in volle glorie op de beursvloer te bewonderen, al was tijdens de Xbox E3 Briefing hier maar uiterst korte trailer van te zien. Tijdens een livestream heeft ontwikkelaar Techland nieuwe beelden van de survival-horror-actie laten zien.

In de first-person game speel je als protagonist Aiden Caldwell die over een set parkour skills bezit waar je u tegen kan zeggen. Dat is maar goed ook, gezien de game bestaat uit zeven verschillende gebieden die van behoorlijk formaat zijn. Niet voor niets is het aantal animaties dan ook verdubbeld.

Een ander onderwerp wat centraal staat in de game, en ook meerdere malen terugkomt in deze gameplaysessie, is het maken van keuzes. Zo kan je de keuze maken om een gewonde te helpen, of degene achtervolgen die hierachter zitten. Deze keuzes hebben direct invloed op je game. Niet alleen zorgt de missies allicht voor een ander einde, maar verandert het de wereld bovendien volledig.

Verder keert de fameuze Dark Zone weer terug in Dying Light 2. Dit zijn gebieden waarin zombies optimaal leven en gelijktijdig het meest gevaarlijk zijn. Middels je UV lamp kan je deze zombies tijdelijk bij je weg houden, gezien ze net als in het eerste deel gevoelig zijn voor deze straling. Gelukkig bezit je over een breed arsenaal aan wapens, die ook nog eens volledig te modificeren zijn.

Dying Light 2, het vervolg op het alweer in 2015 verschenen Dying Light, wordt na verwachting in het voorjaar van 2020 uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt de game ook op de nieuwe PlayStation en Xbox-consoles.

 1.   
  Sander Klijn's avatar

  Man, wat ziet deze game er toch prachtig uit! Staat hoog in mijn lijstje met games voor het volgend jaar, zeker in de top vijf terug te vinden. 2020 gaat een fantastisch gamejaar worden!

 2.   
  Heccer's avatar

  WauW ziet er echt goed uit. Grafisch al heel mooi.Maar de gameplay ook. En zo te zien kunnen we wel meerdere keren een rondje doen. Ja deze hou ik in de gaten.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik moet deel 1 nog altijd spelen maar vind bij deel 1 de weapon sound echt bagger en veel wapens lijken op elkaar dus ik hoop dat ze dat hier anders doen grafisch zeg ik too maar ja effe wachten