Bezoekersaantallen Gamescom 2019 indrukwekkend

Dat Gamescom de grootste gamebeurs van de wereld is, is inmiddels bekend, maar zojuist heeft de organisatie achter het evenement de totale bezoekersaantallen van Gamescom 2019 naar buiten gebracht. Deze zijn wederom indrukwekkend, want 373.000 bezoekers zijn aanwezig geweest tijdens het vijf dagen durende event. Bezoekers kwamen uit meer dan 100 landen en Gamescom is ook trots op de 31.300 zakelijke bezoekers dit jaar. Overigens is het record van vorig jaar wederom verbroken.

Er waren in totaal 1.153 bedrijven aanwezig, verdeeld over 218.000 vierkante meter. Deze keer was er voor het eerste een gezamenlijke persconferentie met Gamescom Opening Night Live. Hier hebben meer dan 500.000 mensen naar gekeken.

Hoewel de E3 in Los Angeles nog steeds de belangrijkste gamebeurs blijft met de meeste aankondigingen, lijkt het erop dat Gamescom nu met succes de aanval opent. Zo waren partijen als EA en PlayStation niet aanwezig in L.A., maar wel in Keulen. Zal Gamescom het stokje overnemen en ook de belangrijkste gamebeurs worden qua nieuws? Wij hopen van wel, aangezien de Amerikanen er al jaren een potje van maken met arrogantie en laksheid en de Duitsers er ieder jaar keihard aan werken om de beurs nog toffer en innovatiever te maken. Maar dat is slechts onze mening natuurlijk.

Ben jij wel eens op Gamescom geweest? Laat ons je bevindingen weten in de reacties.

Natuurlijk waren ook wij dit jaar weer aanwezig tijdens Gamescom. Lees hier een aantal van de preview, waaronder van Planet Zoo, Cyberpunk 2077, Doom Eternal en de Xbox Elite Controller 2.

 1.   
  raxpherion's avatar

  Ja ik ben er 3x geweest. 1e keer was wel vet. Toen kon je tenminste nog wat spelen.
  De 2e keer werden alle A titels in hokken verstopt en stond je 3 uur in de rij. Niks gespeeld toen alleen wat crap titels en goodies te vangen bij Razor . De 3e en meteen laatste keer stonden wel al in de file op de snelweg en werd er zelfs op de radio geroepen niet meer die kant op te komen. Parkeer plaatsen mochten we niet meer op en de ambulances stonden voor de ingang. Die reden af en aan. Veel te druk en te warm.

  Ik ben ook 1x naar Tokio geweest maar toen was het natuurlijk net in het jaar van de recessie en waren er een hoop uitgevers niet. Heel karrig toen. Heb toen nog wel een praatje met Boris van Gamekings / PU gemaakt. Die baalde ook als een stekker.

  Al met al wel een keer leuk om mee te maken maar verwacht niet te veel ervan om nieuwe games te kunnen spelen tenzij je paar uur wilt wachten om 5 min te mogen gamen

 2.   
  mmx's avatar

  Ik ben er een paar keer geweest altijd een goede sfeer daar.ik ben ook inLA geweest toen de GameCube uitkwam toen was het daar nog echt feest,nu dus niet meer.wat ik van de gamescom verwacht is dat het de beste beurs word in de wereld.

 3.   
  raxpherion's avatar

  @mmx: ik denk dat het juist de komend jaren steeds minder word of helemaal geen beurzen meer.
  Je ziet nu al dat Sony en Ms hun eigen events houden.
  Waarom nog zoveel kosten maken als ze ook iedereen via hun streams bereiken

 4.   
  BozeBever's avatar

  Het begrip ‘beurs’ heeft mij altijd geïnteresseerd. Alle landen om ons heen hebben nog altijd ‘de beurs’ hoog staan. Grote hallen die worden bijgebouwd etc. In Nederland zie je jaar op jaar beurzen kleiner worden. Zelfs heilige huisjes als de autorai, vakantiebeurs en de huishoudbeurs hebben het niet eenvoudig. Nederland loopt digitaal (qua infrastructuur en implementatie in ons leven) echt voor op andere landen en mede daarom voorzie ik ook geen eeuwig leven voor gamebeurzen, ondanks deze geweldige cijfers.

  Early access, video streams, kleine events. Allemaal evenveel impact (of zelfs meer) tegen een fractie van de prijs. Waarom zou je ook? Gamejournalisten hebben t ook niet makkelijk (de hele journalistiek overigens, op schreeuwende youtubers na (wat ik ook niet als journalistiek zie)) en een publisher nodigt een Peter, Tom of Amador veel liever uit op een regionaal kantoor, dan duur in te laten vliegen en verblijven elders. Een videopresentatie met direct een early access demo die te downloaden is, dat zie ik meer gebeuren. Helemaal van deze tijd. Afspraken met de ontwikkelaars, daar gelaten.

  Kijk alleen al hoe schraal de gamescon dit jaar was. Ea die verstek liet gaan en battlefront 2 weer stond te etaleren. Weer een fifa etc. Het feit dat iedereen blij was met een niche-game als KSP2 bevestigt dit.

  Gamescon leuk voor de fans die van wachten zijn werk kan maken… Maar niet meer voor de publisher en imo ook niet meer noodzakelijk voor de journalist.

 5.   
  mmx's avatar

  @raxpherion: daar heb je gelijk in.

 6.   
  mmx's avatar

  @BozeBever: hier heb jij ook gelijk b.bever maar eind jaren 90 waren die beurzen gewoon leuk. Weet je ook in die jaren 90 was er op zaterdag vond een onwijs leuke gameshow op tv van Veronica ik heb daar echt nooit een aflevering van gemist dat was met Esther Dulles die bracht dat schitterend.zoeits zouden ze hier moeten doen,is maar een idee hè.