Gigantische lek treft Rainbow Six Siege

Het is bijna niet meer weg te denken uit de game Rainbow Six Siege; de vele lekkages over nieuwe content dat naar de game toe komt. Hoewel het misschien moeilijk te geloven is, is het ook deze keer weer raak voor Ubisoft. Ditmaal is het echter wel een klein stukje erger dan normaliter.

Zo is praktisch het voltallige Halloween evenement al uitgelekt. Hierbij is duidelijk in een YouTube-video te zien dat ditmaal operators Doc ”Prodigy”, Kapkan ”Dead of Night”, Bandit ”Charged Convict”, Frost ”Dark Lace”, Lesion ”Rotten”, Ela ”Skin Suit” en Smoke ”Sewer Grime” zullen ontvangen. Het is nog onduidelijk of deze skins echt zijn, maar gezien de kwaliteit is dat bijna onvermijdelijk. Daarnaast is ook al een glimp op te vangen van de (chibi) charms, die tijdens deze periode naar het spel toe komen.

Verder is ook de Halloween-map al uitgelekt. Dit keer vindt het evenement niet plaats op de map House, die vorig jaar helemaal was omgetoverd tot een waar spookhuis, maar mogen we ons dit keer verheugen op een compleet bijgewerkte Theme Park. Ook deze map is al helemaal uitgelekt en er zijn zelfs al enkele filmpjes te vinden die je een complete tour geven langs het geheel hervormde Theme Park. De vraag of dit ook meteen het nieuwe Theme Park gaat worden voor het vierde seizoen, is momenteel nog onbekend.

Nieuw dit jaar, voor hetzelfde Halloween evenement, is een speciale gamemode waarvan de naam nog niet -een wonder als je het mij vraagt- is uitgelekt. Hierin zou het de bedoeling dat een groep, of een enkele persoon, een vijftal aan verschillende monsters gaat vinden. Die natuurlijk de nieuwe skins dragen. Bijzonder aan deze gamemode is dat de hunter meerdere abilities van verschillende operators gaat krijgen. Hoe dat precies te werk gaat, zal in een later stadium blijken.

Dat is vrijwel alles wat er momenteel is uitgelekt over het komende Halloween evenement, toch is bij lange na niet alles. De nieuwe Elite Skin, die waarschijnlijk na Operation Ember Rise gaat komen, is vermoedelijk voor operator Ela uitbesteed. Deze skin is gebaseerd op haar achtergrondverhaal. Tijdens een lastige periode op de militaire school in Polen besloot ze een hele andere richting op te gaan. Ze ging naar Berlijn toe om een studie te volgen in de kunst. Toch begon het oude gevoel weer terug te kruipen, waarna ze zich enkele jaren later voegde bij Team Rainbow.

Daarnaast heeft het er alle schijn van dat Ubisoft een samenwerking is aangegaan met de Netflix-serie La Casa de Papel. Op verschillende gelekte afbeeldingen is te zien dat operators Vigil en Hibana een speciale La Casa de Papel-skin zullen ontvangen, geheel met masker en rood gekleurde outfit.

Op het gebied van gamemodes blijft het ook niet rustig voor Ubisoft. Zo zou er een geheel nieuwe modus genaamd ”Canister” naar de game toe komen, hier zijn ook al meerdere voicelines in Rainbow Six Siege over terug te vinden. Daarnaast zou de modi ”Warmup” naar het spel toe komen. Veel is hierover niet bekend, alleen dat je aan het begin geen drones gebruikt maar meteen wordt losgelaten om de strijd aan te gaan.

Over veel onderwerpen blijkt maar weer dat nog veel onbekend is. De vraag of dit alles is, of slechts nog maar het topje van de ijsberg, is misschien wel een belangrijkere vraag om momenteel te stellen. Operation Ember Rise, het derde en nieuwste seizoen, is in ieder geval momenteel live op de testservers en gaat over enkele weken zijn definitieve intrede maken op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    moeten jullie niet eens de gaming loodgieter gaan bellen met al die lekkages (en nee ik bedoel niet mario)

  2.   
    blackname's avatar

    Die la casa de papel skins ga ik sowieso halen als ze komen, zien er echt goed uit. Ela Elite niet zn fan van beetje rare gezichtsuitstraling, heeft ze met de gewone skins ook al. Wel jammer dat de verassing er nu al weer af is.