Gamescom 2019 | Gamersnet Podcast #73

In deze nieuwe aflevering van de Gamersnet Podcast bespreken Tom en Peter hun afgelopen week in Keulen voor Gamescom! Welke avonturen hebben ze beleefd en wat is de staat van de grootste gamebeurs van de wereld? En hoe zit het eigenlijk met het beperkte aanbod aan games van 2019?

Gelukkig hebben de heren wel games gespeeld. Wat dacht je van Planet Zoo, Kerbal Space Program 2, Final Fantasy 7 Remake of Minecraft Dungeons? Dit en meer wordt besproken in deze extra lange aflevering van de pod!

Luister dus vooral naar de nieuwe aflevering van de Gamersnet Podcast:

Volg de Gamersnet Podcast ook op Spotify, iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of [email protected], of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende aflevering wel aan voor jouw onderwerp en/of vragen!

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Leuk dat Tom er weer bij is. Ben benieuwd want op Twitter was hij niet heel enthousiast over de beurs zelf.

 2.   
  mattioza's avatar

  Gamescom is natuurlijk zoveel meer dan een showcase van blockbusters. Honderden kleinere ontwikkelaars, die uit de boot vallen of vertrappeld zouden worden op een E3, proberen hun game op de beurs in de kijker te zetten. Dat wil zeggen gamers met hun game kennis laten maken en meteen feedback ontvangen en belangrijke contacten leggen met zowel pers als uitgevers. Voor de allround gamer is het dan weer interessant om te ontdekken wat de industrie allemaal te bieden heeft. Daarnaast heeft Peter de meeste van grote toppers al kunnen spelen op E3, maar dat is uiteraard niet geval voor de gewone Europese gamer, die op Gamescom voor de eerste keer aan de slag kan gaan met zijn/haar favoriete opkomende games.

  Het is inderdaad een kleine overgangsperiode, maar met nog aankomende releases van onder meer Gears 5, Borderlands 3, Fifa 20, Ghost Recon Breakpoint, Call of Duty: Modern Warfare, The Outer Worlds, Death Stranding, Star Wars Jedi: Fallen Order, Shenmue 3, de Nintendo-games en waarschijnlijk de volledige release van Dreams, kunnen we niet zeggen dat er geen aanbod is. Al zijn we de afgelopen jaren gewend/verwend dat de eindejaarsperiode eivol zat met grote titels, zoals ook wordt aangegeven in de podcast. Het zou wel als gevolg kunnen hebben dat bovenstaande games beter verkopen door minder concurrentie. We zouden ook kunnen verwachten dat om en bij de eerste 10 maanden van 2020 eveneens een overgang gaan worden, tot de nieuwe consoles er zijn, maar met The Last of Us 2 en Cyberpunk 2077 staan er sowieso al enkele grootheden op de kalender.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  @mattioza:

  “Daarnaast heeft Peter de meeste van grote toppers al kunnen spelen op E3”

  Maar Peter was dit jaar niet naar de E3 🙂

 4.   
  mattioza's avatar

  @fantasyfreak: Klopt, Peter zal het waarschijnlijk ook over de E3 van vorig jaar hebben, wanneer hij in de podcast verwijst naar reeds gespeelde games van Nintendo. Maar los van E3, hebben journalisten en tegenwoordig ook andere content creators toegang tot exclusieve evenementen. Daar is overigens niets mis mee, sterker nog ze moeten er zijn. Maar dan is het toch leuk dat Gamescom, mede door de interessante datum, ook de mogelijkheid biedt aan de gewone Europese gamer om games eens vroegtijdig te spelen. 🙂

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mattioza: Ik denk dat het, ook in die zin, uiteindelijk allemaal een beetje tegenviel, ten opzichte van andere jaren. Het is nog altijd een gigantische beurs met meer dan genoeg om te doen en beleven, maar qua echte AAA-klappers staken sommige uitgevers wel heel karig in.

  Death Stranding en Cyberpunk 2077 waren volledig hands-off, The Last of Us Part 2 of Ghost of Tsushima lagen nog thuis en Ubisoft bracht qua echte nieuwigheid alleen Breakpoint en een DLC-pakket voor Trials Rising.

  Wat dat betreft, vond ik Microsoft en Nintendo nog wel het sterkste. Beide partijen hadden first-party misschien niet (veel) nieuws te bieden, maar bij hun lag wél meer focus op veel speelbare titels voor hun platformen aan de man brengen.

 6.   
  Petor's avatar

  @fantasyfreak: We bedoelden o.a. het post-E3 evenement van Nintendo. En sowieso hebben we al veel van de games van E3 inmiddels kunnen spelen op lokale kantoren of Gamescom 🙂

 7.   
  pjew's avatar

  Zijn er nog tips voor gave podcasts? Luister eigenlijk alleen wekelijks nu naar gamersnet maar zou het wel gaaf vinden nog een soort gelijke podcast te luisteren

 8.   
  Petor's avatar

  @pjew: Nee er is niks anders!

  Oke misschien toch… Giant Bombcast zijn Tom en ik enorm fan van 😉

 9.   
  pjew's avatar

  @Petor: thanks, ga horen of zij aan jullie niveau kunnen tippen.

 10.   
  Petor's avatar

  @pjew: Dat is niet zo moeilijk 🙂

 11.   
  Donfatos's avatar

  Wanneer komt Soraya weer eens in de podcast? Of is ze weg bij Gn?

 12.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Donfatos: Nee helaas, Soraya is sinds eind vorig jaar niet meer werkzaam bij Gamersnet.

 13.   
  Donfatos's avatar

  @Tom Kauwenberg: oke, bedankt voor je reactie.

  Zat laatst namelijk allemaal oude podcasts te luisteren en toen vond ik haar aanwezigheid wel verfrissend.

  Ga vooral zo door met jullie podcasts. Luister ‘m elke week met veel plezier!