Cyberpunk 2077 krijgt kleinere map dan The Witcher 3

Het was al bijna niet mogelijk, maar nu is de kogel door de kerk; de map van Cyberpunk 2077 zal kleiner zijn dan die van The Witcher 3. In een interview met GamesRadar laat de producer van de game weten (Richard Borzymowski) dat er op een andere manier is gekeken naar de spelwereld. In plaats van ruime omgevingen met veel verschillende landschappen is er in Cyberpunk sprake van één stad. Om deze reden heeft Cyberpunk veel meer te bieden op een relatief kleinere locatie.

“If you look at pure surface [in terms of] square kilometers, then Cyberpunk 2077 might even be a little bit smaller than The Witcher 3, but it’s the density of the content, taking the world of The Witcher and squeezing it right in, deleting the wilderness between”

“It’s (Night City) an integral part of the setting; it’s essentially a protagonist if you want to call it that. So it has to be denser. It wouldn’t give us the end effect we wanted to achieve if the city wouldn’t be believable […] so we packed it full of life.”

Hoewel de omgeving kleiner is twijfelen we er niet aan dat de hoeveelheid content wederom indrukwekkend zal zijn. Dit werd door onze Amador ondervonden tijdens Gamescom. Check vooral zijn preview en videopreview van de game. Cyberpunk verschijnt op 16 april voor de Xbox One, pc en PlayStation 4.

 1.   
  Heccer's avatar

  Heb ook gelezen, dat het ook meer in de hoogte speelt. Denk dan aan het kunnen betreden van gebouwen met meerder etages. Ik eerlijk gezegd gaat het om de content in de wereld. En wat ik zo hoor en heb gezien gaat dat goed komen. 100m2 km met niks. Of 10 km m2 met veel.
  Wat Ik me echt ga afvragen. Hoe gaat ie het doen op de base ps4 en X. Gewoon nieuwsgierig na. Ma gezien ze de witcher 3 op de de switch speelbaar ( en goed ) krijgen.
  Heb ik vertrouwen in cd project red!

 2.   
  Papachico's avatar

  @Heccer:

  Ben ik het mee eens. Liever minder groot en vol met dingen dan grotere gebieden waar je vrijwel niks doet.

  Op de switch is de resolutie wel lager dus speelt t beter. De switch versie lijkt mij dan ook minder dan op de ps4 of Xbox.

  Zelf ben ik er nog niet uit of ik deze haal op de ps4 of ps5. Ps5 gaat nog wel ff duren ook al speel ik deze game liever op een ssd dan hdd wegens laadtijden. Daarnaast weet ik dat ik deze game gewoon al wil spelen op dag 1 haha. Ik heb alle vertrouwen in CD Project Red en miss koop ik em later gewoon nog een keer op de ps5 als t echt een vette game is, maar ik denk persoonlijk dat deze game t onwijs goed gaat doen.

 3.   
  Heccer's avatar

  @Papachico:
  Ja deze gaat het goed doen zegt mijn glazenbol. Ik speel hem lkkr op de pc en heb de colecters editie besteld kan niet wachten.
  En ja idd lagere resolutie op de switch, maar zo on the go the witcher 3 knap werk. Gezien de specs ook van de switch.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik heb the Witcher 3 nog niet uitgespeeld.. zat pas op het 2e eiland maar ik vond dat al best groot eigenlijk:P

 5.   
  Sprony's avatar

  Daar ben ik eerlijk gezegd wel blij mee. Ik wil niet klagen over te veel content, maar ik heb 150 uur over The Witcher 3 gedaan en dat is exclusief de uitbreidingen. Dus het mag best een beetje minder.

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  eerst groter dan kleiner ? loze beloftes dus

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Volgens mij hebben ze alleen geïmpliceerd dat er meer content zou zijn dan The Witcher 3, niet per se dat de oppervlakte van de wereld groter is.

  Logisch ook, want in zo’n cyberstad zit veel shit op elkaar gepropt. Veel content in hoge concentratie, waar het in The Witcher juist enorm uitgespreid moet zijn om de setting goed over te brengen.

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: ja oke dat dan weer wel maar het blijft jammer ik had wel een game willen ala the 5th element en nog iets dit soort games zie ik liever als 3rd person & the witcher 3 heb ik sinds de release nog niet eens 20 minuten gespeeld ik heb zo belachelijk veel games