Xbox-controllers van Belgische Glowfish Interactive zijn gestolen op Gamescom

Glowfisch Interactive

Grote evenementen trekken naast de horde fans, helaas ook mensen met minder goede bedoelingen aan. Zo worden jaarlijks wel wat spullen van standhouders en bezoekers gestolen. Dit jaar was de kleine Belgische ontwikkelaar Glowfish Interactive één van de slachtoffers, dat afgelopen dagen met hun twin-stick actie-avontuur Trifox op de beurs stond. In een tweet laat de studio weten dat al hun Xbox-controllers, die in afgesloten lockers zaten, pootjes hebben gekregen. De dieven waren, na de criminele daad, wel zo vriendelijk om de kastjes terug op slot te doen.

Mocht je in de nacht van woensdag op donderdag verdachte individuen met een behoorlijke hoeveelheid Xbox-controllers gezien hebben in de buurt van het beursgebouw, graag even laten weten aan de onfortuinlijke ontwikkelaar.

Meer Trifox

 1.   
  mmx's avatar

  Dit vind ik voor die Belgen echt waardeloos dat ze je spullen jatten,bah.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  op zo’n grote beurs alsnog dingen jatten. Moet niet mogelijk zijn.

 3.   
  mattioza's avatar

  @CHILLOZZ: Er zijn natuurlijk professionele dieven(bendes) die juist toeslaan op grote evenementen, omdat ze weten dat er veel kostbare spullen te stelen vallen. Zo zijn er in het verleden bij verschillende grote wielerwedstrijden dure fietsen gestolen. De organisatie kan wel extra maatregelen nemen om de kans te verkleinen, want voor dergelijke kleine ontwikkelaars is zoiets snel een financieel drama.