Pokémon GO sluit de zomer groots af

Pokémon kende een ijzersterke zomer met tal van evenementen en de introductie van Team Rocket. Maar wat ontwikkelaar Niantic betreft, is de zomer nog lang niet voorbij, zelfs niet na het aankomende Water Festival. In september volgt namelijk een drietal Ultra Unlock events, die uiteindelijk uitmonden in de komst van de eerder geteasede vijfde generatie.

De week van 2 tot en met 9 september staat in het teken van Johto, oftewel de tweede Pokémon-generatie. In deze week kunnen we vijf Unown-letters uit 10-km-eieren krijgen: U, L, T, R en A. Deze uiterst zeldzame Pokémon wordt vaak gebruikt ter promotie van evenementen op bepaalde plekken. Mensen die de kans niet hebben gehad om die te bezoeken, zullen nu dus de kans krijgen om eindelijk deze alfabetische Pokémon aan hun Pokédex toe te voegen.

Tevens komen Entei, Suicune en Raikou, de legendarische beesten uit Johto, terug in Raids. Eerder waren deze gedurende drie uur beschikbaar, waarbij ook de Shiny-variant uitkwam. Dit is dus nog een kans om de bijzonder gekleurde Legendaries te krijgen. En over Shiny wezens gesproken: ook van Sentret en Gligar verschijnen de Shiny-varianten.

De week daarna, van 9 september (vanaf 22:00 uur) tot en met 16 september, kunnen we de regionale Pokémon uit de eerste generatie uit eieren krijgen, zoals vorig jaar ook al mogelijk was. Echter, deze keer is er een twist: ook van deze wezens verschijnt de Shiny-versie. In deze week kun je Mr. Mime, Tauros, Fatfetch’d en Kangaskhan uit 7-km-eieren krijgen, die je kunt krijgen uit cadeautjes van je vrienden.

Ook verschijnt Deoxys in deze week in Raids. Deze Pokémon kent drie vormen en elk daarvan zal beschikbaar zijn. Voorheen was dit wezen exclusief te krijgen via EX Raids, waar je een uitnodiging voor nodig hebt. Van 9 tot 16 september kun je dit wezen uitdagen wanneer het jou maar uitkomt. Raids van een lager niveau zullen goede counters bieden tegen deze eindbaas.

Tot slot voor velen het hoogtepunt van de afsluiting van de zomer: de introductie van de Unova-generatie. Vanaf 16 september (opnieuw vanaf 22:00 uur) zullen de eerste wezens uit de vijfde generatie hun toetrede doen tot de mobiele game. Het is niet bekend om welke Pokémon het precies gaat, maar Klink zal in Raids verschijnen (mét een kans op een Shiny) en van Patrat en Lillipup zullen de Shiny-varianten direct beschikbaar zijn. Verder lijkt het aannemelijk dat de starters (Snivy, Tepig en Oshawott) bij de eerste golf zitten.

Maar daar houdt het niet mee op: met alle nieuwe Pokémon keert ook een oude vriend (of vijand?) terug. De legendarische Mewtwo is tussen 16 en 23 september beschikbaar als sterkste Raid Boss. Deze Pokémon zal toegang krijgen tot de aanval Psystrike en ook deze keer geldt dat de Shiny-variant eindelijk verschijnt, na meerdere rondes aan Mewtwo Raids.

En zelfs daarmee is de zomer nog niet klaar, want er is tevens een nieuwe Special Research-lijn beschikbaar. Deze is per direct speelbaar en eindigt met het vangen van de mythische Pokémon Jirachi.

Voor de fanatieke verzamelaar is er komende maand dus genoeg te doen in Pokémon GO!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren