Nacon ziet geen heil in Revolution Pro-controller voor Xbox

Dat Nacon al langer furore maakt met premium PlayStation-controllers, dat wisten we. Al jarenlang vult de Europese hardware-fabrikant een gat waar Sony zelf niet inspringt, maar of dat ook op bij Xbox geflikt kan worden? Dat valt nog te betwijfelen.

Op Gamescom spraken we met een Nacon-woordvoerder over de mogelijkheid om de Revolution Pro-controller ooit te adapteren naar de Xbox One, maar daar is het bedrijf nogal huiverig voor. Volgens de aanwezige product designer is Nacon overtuigd van hun koppositie op PlayStation, maar denkt dat een dergelijk gegeven niet zo maar opgaat voor het rivaliserende kamp, waar Microsoft zelf al meer vingers in de pap heeft, met de Xbox Elite Controller.

Randapparatuur fabriceren voor het Xbox-merk schijnt doorgaans makkelijker te zijn dan het hevige licentiewerk wat Sony vereist, maar voor Nacon is dat niet genoeg om halsoverkop een tweede lijntje uit te gooien met de populaire Revolution-serie.

Ook het feit dat de Revolution-controllers grofweg het design van een Xbox-gamepad nabootsen, maakt het dat Nacon minder snel “eruit kan springen” op het groene platform. De Revolution wordt steevast geleverd met een meer Xbox-achtige lay-out in de plaatsing van de prominente pookjes, maar dat unicum is natuurlijk minder uniek wanneer dat juist de standaard.

Op Gamescom 2019 liet Nacon vooral meer zien van hun lijnen aan betaalbare pc-apparatuur. Voorlopig staat er geen nieuwe variant van de Revolution Pro Controller in de planning.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren