Interactieve thriller Erica is nu uit op PlayStation 4

Erica – Flavourworks’ interactieve thriller die twee jaar geleden tijdens Paris Games Week uit de doeken werd gedaan – is per heden beschikbaar voor de PlayStation 4. Dit heeft Sony gisteren tijdens de openingsavond van gamescom bekendgemaakt.

In Erica draait alles om keuzes maken, zoals we dat in andere PlayStation-titels als Until Dawn, Detroit: Become Human, het nog te verschijnen Man of Medan en de PlayLink-game Hidden Agenda ook al hebben gezien. In tegenstelling tot die andere interactieve thrillers, hebben we met Erica te maken met live-action technologie, waardoor de grens tussen game en film flinterdun wordt. De enige en allesbepalende factor die deze twee mediums met elkaar verbindt, ben jij: de speler. De keuzes die jij maakt bepalen uiteindelijk hoe het hele verhaal afloopt, waarbij meerdere uitkomsten dus mogelijk zijn.

Erica werd in 2017 door Sony gepresenteerd als aanvulling op diens PlayLink-selectie – waarbij je de game bestuurt middels een companion app op je smartphone – al is Erica ook gewoon met je DualShock 4-controller en diens touchpad te spelen. Heb je dus zin in een interactieve film die je alleen of met wat vrienden naar jouw hand wil zetten? Voor het schamele bedrag van €9,99 kun je Erica per direct via de PlayStation Store in de wacht slepen.

Meer Erica

20/8/2019Review: Erica 0
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren