Ghost War brengt 4v4 battle royale naar Ghost Recon Breakpoint

Jawel, ook Ghost Recon gaat (tot op zekere hoogte) mee in de battle royale-trend. Tijdens Inside Xbox‘ livestream voor Gamescom 2019 heeft Ubisoft een nieuwe trailer uitgegeven van de al eens eerder aaangekondigde “Ghost War”-modus, die gepland staat voor Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Meer PvP-actie in de Ghost Recon-franchise dus, zij het met een unieke twist.

Ghost War laat twee teams van vier het tegen elkaar opnemen, in telkens krimpende cirkels van het speelveld. De rivaliserende Ghosts schakelen elkaar uit met tactiek, een reeks dodelijke gadgets en wapens, verdeeld over vier verschillende klassen.

Over de details vertelt Ubisoft later elders, maar bij Xbox werd wel deze episch in elkaar gedraaide Ghost War trailer alvast getoond:

Saillante details die alvast uit de trailer meegenomen konden worden, zijn onder meer de dedicated servers die Ubisoft hiervoor op wil zetten, alsmede de mogelijkheid om zowel PvE- als PvP-progressie mee te nemen over de verschillende potjes. Hoogstwaarschijnlijk kan die gebruikt worden om unieke (cosmetische) items vrij te spelen en te “bewaren” op je eigen Ghost voor deze modus.

Op het enige, echte Ghost Recon-blog vertelt Ubisoft meer over de modi van Ghost War en bepaalde features die de spelmodus an sich onderscheiden van andere competitieve third person shooters.

Ghost Recon Breakpoint werd eerder dit jaar al gelekt en onthuld, met een releasedatum op 4 oktober aanstaande. De spirituele opvolger op Ghost Recon Wildlands doet daarbij de Xbox One, PlayStation 4 en pc aan. Voor dat laatste platform heeft Ubisoft (wederom) gekozen voor een exclusiviteitsdeal met Epic Games.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  och god

 2.   
  Tadao's avatar

  Dan.. Is er niet veel royale aan de battle.. Het is dan gewoon 4v4 survival..

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Tadao: De krimpende cirkel maakt het dat het wel meteen dat endgame-gevoel van een BR opwekt, maar het schijnt dus ook echt alleen maar te gebeuren als de game gewoon de twee teams bijeen wil drijven voor de laatste showdown.

 4.   
  Tadao's avatar

  @Tom Kauwenberg: Maar.. Is de definitie van battle royale niet dat het gaat om vele partijen, meer dan 2 op z’n minst, zodat het niet gewoon een duel of team deathmatch is? Met of zonder krimpende cirkel