Console-versies van PUBG gaan volgende maand cross-play

Zojuist bekendgemaakt op Microsofts Inside Xbox-livestream voorafgaand aan Gamescom 2019; het nog altijd levende PlayerUnknowns Battlegrounds krijgt cross-play functionaliteiten op consoles.

Vanaf “eind september” wil de PUBG Corporation een week lang een openbare beta-fase draaien, om vervolgens ergens in oktober volledig cross-platform te gaan.

Uit de bewoording van de woordvoerders lijkt het specifiek te gaan om de console-versies van de populaire battle royale, al werd de PlayStation 4-versie (noch de pc-versie) nergens daadwerkelijk aangehaald. Op het Xbox-gethematiseerde evenement werd enkel gesproken over “cross-play voor consoles”, zonder de details daarvan te benadrukken.

PlayerUnknown’s Battlegrounds bevindt zich inmiddels in een vierde seizoen aan nieuwe content op pc. Gedurende de Inside Xbox-uitzending liet de PUBG Corporation weten Season 4 “binnenkort” ook naar de Xbox One (en vermoedelijk daarmee ook PlayStation 4) te brengen.

Oorspronkelijk verscheen PUBG jaren geleden al exclusief op Steam, met een lancering uit Early Access eind 2017. Rond de immense groei in populariteit van het battle royale-genre werd de game ook al gelanceerd in Xbox’ eigen Game Preview-programma, welke pas eind vorig jaar gevolgd door een onvermijdelijke PlayStation 4-port. Sindsdien wordt de game nog met regelmaat voorzien van ingrijpende patches en nieuwe content.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Tof dat ze dat doen