Rainbow Six Siege krijgt nieuwe Unranked-modi

Hoewel de Raleigh Major op het moment nog gaande is, heeft Ubisoft tijdens een panel wat meer informatie uit de doeken gedaan over hetgeen dat Operation Ember Rise precies naar Rainbow Six Siege brengt.

Waar eerder al was onthuld dat er twee nieuwe operators, een rework voor Kanal, en een battle pass naar Rainbow Six Siege gaat komen met dit derde seizoen, komt daar ook nog eens een geheel nieuwe modi bij.

De nieuwe ‘Unranked’-modi combineert eigenlijk de Ranked- samen met de Casual-modus. In deze modus werkt alles net zoals Ranked. Zo wissel je pas na enkele achtereenvolgende ronden te hebben gespeeld als verdediger of aanvaller en heb je ook minimaal een ronde meer te spelen.

Ubisoft probeert hiermee een poging te doen om het grote verschil van vriendschappelijk naar competitief te kunnen overbruggen, wat nu maar al te handig is. Ranked krijgt namelijk een compleet nieuwe rank toegevoegd. Diamond is voortaan niet meer het hoogst haalbare, dat gaat dat de nieuwe Champions rank zijn.

Daarbij wordt er ook nog eens een scorebord toegevoegd aan Rainbow Six Siege. Zo kan je precies zien wie de beste spelers uit de regio zijn, maar kan je ook meteen zien hoe jij het doet in vergelijking met je vrienden.

Operation Ember Rise verschijnt morgen, 19 augustus, op de Test Server voor de pc. Deze Operation blijft op die plek drie weken lang beschikbaar om te testen, waarna het vervolgens op de PlayStation 4, Xbox One en pc verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren