Twee nieuwe operators voor Rainbow Six Siege onthuld

Met iedere seizoen brengt Rainbow Six Siege twee nieuwe operators naar het strijdveld toe. Enig uitzondering hierop was Operation Blood Orchid en White Noise, deze brachten beide een operator extra nadat deze waren uitgesteld door de komst Operation Health. Ditmaal gaat alles echter volgens plan en worden de Peruviaanse aanvaller Amaru en Mexicaanse verdediger Goyo toegevoegd aan het roster.

Na de eerder verschenen testbeelden van Elena ‘Mira’ Álvarez, was al duidelijk gemaakt dat er een grappling hook naar Rainbow Six Siege zou toekomen. Nu blijkt dat Amaru de gelukkige is die met deze Garra Hook aan de slag mag gaan. Deze grijphaak maakt het ook mogelijk om van binnenuit naar boven te gaan door middel van een kapotte luik, hiermee is ze de eerste operator die door middel van haar tool naar boven kan gaan terwijl ze al binnen is.

Verder is Amaru bewapend met een G8A1 automatische geweer of een Supernova shotgun en beschikt ze als secondary over een ITA 12S en een SMG-11. Deze wapens zijn daarentegen niet nieuw voor de game. Zo gebruikt IQ de G8A1 al, en hebben Hiban en Echo de Supernova shotgun in hun arsenaal zitten. Daarnaast beschikt deze nieuwe operator ook nog eens over een Claymore of Stun grenade.

Dat is natuurlijk nog niet alles. De Mexicaanse verdediger Goyo voegt zich ook toe bij Team Rainbow. Deze defensieve operator maakt van een schild een dodelijke val. Hij heeft namelijk de mogelijkheid om een brandbom aan een schild te plakken, die ontploft wanneer een opponent over het schild heen gaat. Deze gadget gaat ook wel onder de naam Volcán Shield.

Daarnaast beschikt Goyo over een Vector .45 ACP of een TCSG12 shotgun. Als pistool heeft de Mexicaanse verdediger alleen een P229. Daarentegen kan hij wel genoeg explosies in een potje maken door middel van zijn gadgets. Hij krijgt van Ubisoft namelijk een Impact Grenade of Nitro Cell uitgerust. Net als Amaru zijn ook deze wapens niet nieuw in Rainbow Six Siege.

Beide Operators hebben dezelfde snelheid en armor, dit zit met de snelheid op twee van de drie en bescherming ook twee van de drie. Doordat ze zo makkelijk hanteerbaar zijn, hebben zij allebei dan ook een moeilijkheidsgraad van één uit de drie gekregen.

Amaru en Goyo zijn vanaf morgen, 19 augustus, te vinden in de Test Servers op de pc. Over drie weken staan beide operators gepland om te verschijnen, gelijktijdig met Operation Ember Rise, op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Vanaf hier zullen ze de eerste week daarentegen alleen nog beschikbaar zijn voor de mensen die in bezit zijn van de Year 4 pass.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren