Rainbow Six Siege krijgt Battle Pass

Nadat eerder vele games als Apex Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite al voorgingen, krijgt nu ook Rainbow Six Siege met de komst van elk seizoen een gloednieuwe battle pass. Zo is bekendgemaakt op de Raleigh Major.

Door het brengen van deze Battle Pass hoopt Ubisoft dat meer mensen een doel kunnen stellen met het spelen van Rainbow Six Siege. Voorheen speelde veel mensen alleen voor de ranked-modi of voor het behalen van de Alpha Packs, de welbekende lootboxes uit de game waarvan de beloning onbekend is. Nu is er dus een extra mogelijkheid toegevoegd.

Toch gaat het in de eerste fase er iets anders aan toe, dan in de nog te komen fasen. Ubisoft rolt namelijk de Mini Battle Pass ‘Call me Harry’ uit met de komst van Operation Ember Rise. Deze battle pass draait volledig om Dr. Harvisha ‘Harry’ Pandey, de nieuwe directeur van Team Rainbow.

Door middel van spelen verzamel je Battle Points, waarmee je bepaalde rangen en desbetreffende beloningen mee kan verdienen. Haal je de allerhoogste rang, dan krijg je een exclusieve Harry Chibi charm als presentje. Deze soort testversie van de battle pass is gratis voor iedereen.

Vanaf het vierde seizoen, waarvan de naam voor het moment nog onbekend is, komt er wel een ‘echte’ Battle Pass naar Rainbow Six Siege toe. Deze Battle Pass heeft een gratis en een premium pad die bewandeld kunnen worden. Beide paden leveren toffe beloningen op, al zou er wel enig verschil moeten zijn. De exacte rewards voor die maand worden op een later moment nog onthuld. Tegen welke prijs de Battle Pass over de digitale toonbanken heen moet vliegen, is nog niet bekend.

Operation Ember Rise komt morgen, op 19 augustus, naar de Test Servers dat alleen op de pc beschikbaar is. Over drie weken verlaat dit nieuwe seizoen deze versie om een volwaardige release te krijgen op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  Drazo's avatar

  ………*zucht*………….

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Ik weet niet echt wat ik hier van moet vinden… Ik vind het leuk om de motivatie te hebben om ergens naar toe te werken maar jammer dat je er wéér geld aan uit moet geven. Daarbij denk ik niet dat het echt hoort bij een game als Rainbow.

 3.   
  blackname's avatar

  Als je met season pass automatisch ook de betaalde battle pass krijgt heb ik er geen problemen mee maar schat die kans heel laag in… Ben bang dat dit de zoveelste optie in Siege word om geld uit te geven.