Ancestors: The Humankind Odyssey toont evolutiesysteem

Nog iets minder dan twee welem te gaan voordat je zelf de evolutie in Ancestors: The Humankind Odyssey kan aanschouwen. In alweer de derde 101-trailer laat Private Division, de uitgever van Ancestors: The Humankind Odyssey maar ook Kerbal Space Program, zien wat je in de game te wachten staat.

In de derde aflevering staat evolutie centraal. In de game heb je de mogelijkheid om te evolueren door meerdere generaties heen. Terwijl je dat aan het doen bent ben je ook in staat om de intellectuele en fysieke verandering te zien, wat ook in het echt gebeurd is. Zo kan je zelfs helemaal terug naar tien miljoen jaar geleden om te spelen met de eerste mensachtigen.

De ontwikkelaar probeert je op een zeer slimme manier de game in te trekken, hiervoor hebben zeer interessante ability- en skill tree voor ontworpen. Alles start bij een bepaalde ability dat als centrum kan worden gezien van je intellectueel. Vanuit hier moet je de wijde wereld intrekken en opzoek gaan naar verschillende nieuwe uitvindingen. Denk aan het slaan van twee verschillende stenen tegen elkaar aan.

De abilities die je vervolgens ontgrendeld in het systeem zorgt ervoor dat een volgende generatie dit bij het begin al kan doen. Je kan namelijk met een druk op de knop verder de tijd in reizen. Dit moet ervoor zorgen dat vrijwel iedere mensachtige en generatie identiek is, net als in het echte leven.

Ancestors: The Humankind Odyssey verschijnt op 27 augustus voor de pc via de Epic Games Store, voor minimaal een jaar. De PlayStation 4 en Xbox One versie staat gepland om in december van dit jaar nog te verschijnen.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Ziet er leuk uit en de beste man kan er leuk over vertellen, maar ben bang dat dit toch wel erg saai en repetitief gaat zijn zonder dat je werkt naar een doel.

    Jammer dat Patrice Desilets nooit 1666 Amsterdam heeft kunnen uitwerken. Had meer potentie dan dit imo.