TY the Tasmanian Tiger komt naar Nintendo Switch

TY the Tasmanian Tiger

Eind 2016 verscheen de remaster op pc voor de ondertussen zeventien jaar oude 3D platformer klassieker, dat destijds uitkwam op Nintendo GameCube, PlayStation 2 en Xbox. Begin volgend jaar brengt de Australische ontwikkelaar Krome Studios het eerste deel van TY the Tasmanian Tiger serie naar de Nintendo Switch, met behulp van een crowdfundingcampagne via Kickstarter, dat momenteel aan de gang is.

Het hoofddoel op Kickstarter is 45.000 euro, dit werd in de eerste dagen moeiteloos gehaald. Het is nu vooral uitkijken naar het volgende grote doel in de campagne, de PlayStation 4 en Xbox One-versie van de game. Hiervoor is een bedrag van 135.000 euro vereist, er dient in de laatste twintig dagen dus nog een goede 55.000 euro bij te komen om deze platformen ook vrij te spelen.

TY the Tasmanian Tiger gameplay

Naast TY the Tasmanian Tiger zijn er nog twee oude klassieke delen in de franchise, deze kregen respectievelijk eind 2017 en eind 2018 een remaster voor pc. Het is nog niet bekend of deze delen in de toekomst ook naar de consoles komen. Tot slot verscheen in 2015 met TY the Tasmanian Tiger 4 het voorlopig laatste nieuwe deel, al kozen de ontwikkelaars voor een 2D concept in plaats van de traditionele 3D.

Meer TY the Tasmanian Tiger

  1.   
    mmx's avatar

    Prachtig good old Ty .