Het doodgewaande Dead Island 2 is springlevend en wordt ontwikkeld door Dambuster Studios

Weet je nog waar jij was toen Dead Island 2 werd aangekondigd? Met een beetje pech niet meer, want dat is inmiddels alweer jaren geleden. De hoop op Dead Island 2 leek na tig ontwikkelpogingen zo’n beetje vervlogen, maar THQ Nordic heeft vandaag toegezegd dat de game alive and well is. Sterker nog, de game heeft zelfs een nieuw ontwikkelteam… alweer.

Mocht je geheugen nog wel teruggaan naar 2014, dan weet je vast nog wel wat de dealio is met Dead Island 2. Een joggende gozer en een hoop ongure typetjes die wel trek hebben in wat rennend vlees, het was bijna te mooi om waar te zijn. Na die trailer bleef een eindproduct uit, want Dead Island 2 werd een beetje heen en weer gepingpongd tussen diverse ontwikkelaars. Aanvankelijk was het Dying Light-ontwikkelaar Techland die met de game aan de slag zou moeten, maar die hadden het dus te druk met Dying light. Yager Productions nam het stokje over, maar ook die haakte in 2015 – het jaar waarin de game had moeten verschijnen – af vanwege “verschillen in visie met uitgever Deep Silver“, wat uiteindelijk Yagers ondergang werd.

Afijn, in 2016 – toen Dead Island 2 al bijna in staat van ontbinding begon te vervallen – deed Crackdown-ontwikkelaar Sumo Digital een gooi naar de ontwikkelklus, waarna het lang stil bleef. Deep Silver bleef al die tijd stug volhouden dat Dead Island 2 nogsteeds op de planning stond, wat moederbedrijf THQ Nordic vandaag middels een Iterim Report dus eventjes bevestigde. Wat het ook wist mede te delen, is dat Dead Island 2 alweer van een nieuwe ontwikkelaar voorzien is, zijnde Dambuster Studios. Die studio ken je wellicht nog van Homefront: The Revolution uit 2016.

Mocht je nu met de brandende vraag van “wanneer dan?!” op de lippen zitten… helaasch. Daar gaf THQ Nordic nog geen antwoord op. Wat mij betreft mag Dambuster er de tijd voor nemen om er zeker van te zijn dat het op technisch vlak niet dezelfde fouten maakt als met Homefront: The Revolution. Mocht je niet weten waar ik op doel, lees dan vooral even de review van Homefront: The Revolution.

 1.   
  mmx's avatar

  Lijkt mij best leuk maar homefront t.r was bizar een miskleun dus.

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Duke Dead Nukem Forever 2.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Als Sumo “wij maken dat hoofdpijnproject wel af” Digital hun handjes er al van heeft weggetrokken, dan wens ik Dambuster al het succes in de wereld.

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: dat zullen ze zeker nodig hebben.

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: ik vond de laatste homefront wel leuk de eerste ook btw

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  goh ik dacht al dat deze dood was ik zit er dan ook niet echt op te wachten sterk verouderd

 7.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: misschien leuk als hij in de koopjes bak ligt?

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: ja dan misschien dying light heefd met recht een betere zet gemaakt dead island 2 zou toch al sterk verouderd zijn lekker maken met beta s die nooit kwamen daar had ik voor betaald nooit geen bevestiging etc gehad

 9.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: dat is dan knap waardeloos als je ervoor betaald heb.

 10.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Moet je bedenken dat mensen deze game al sinds 2014 in de pre-order hebben staan Dit gaat gigantisch floppen & ik kan niet wachten tot er video’s van o.a. Angry Joe online staan om het met de grond gelijk te maken!

 11.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: karma doet zijn werk wel

 12.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @NoobAssPlayer: the ultimate gamer boss is het met je eens