Afbeelding van een draadloze SNES controller voor de Switch duikt op

Er lijkt een draadloze SNES controller voor de Nintendo Switch onderweg te zijn. Bij de FCC – oftewel de Federal Communications Commission – is een aanvraag binnengekomen om het stukje randapparatuur van Nintendo goedgekeurd te krijgen voor uitgave. Hoewel er voor de rest vrij weinig bekend is rondom deze aanvraag, doet het wel vermoeden dat Nintendo SNES-games naar de Switch kan gaan brengen.

Dit vermoeden is door een Redditer genaamd Link83 het leven in geroepen, gezien deze persoon de FCC filing onder de aandacht heeft gebracht. Het enige wat momenteel te aanschouwen valt is een afbeelding van een controller, waarvan we ook alleen maar de achterzijde te zien krijgen. Echt spannend is dat op het eerste gezicht dus niet. Toch geeft deze ogenschijnlijk nietszeggende afbeelding genoeg voer voor speculatie, gezien er in het verleden bij de FCC eenzelfde aanvraag voor de NES controller werd gedaan toen Nintendo Switch Online NES-games begon aan te bieden. Ook het modelnummer HAC042 doet wat belletjes rinkelen, gezien Switch-accessoires in de regel door Nintendo aangeduid worden met HAC. Men vermoedt dan ook dat dit een voorteken is van aanstaande SNES-games op Nintendo’s online service.

Helemaal vreemd zou deze keuze natuurlijk niet zijn, gezien menig Switch Online-abonnee wel eens heeft aangegeven dat men wel te porren is voor SNES-materiaal. Tot op heden heeft Nintendo zelf nog niet gereageerd op de bovenstaande FCC filing, al zegt iets in mij dat dit nu niet heel lang meer gaat duren. Ben jij één van die ruim 10 miljoen mensen die een abbo op Nintendo Switch Online heeft en ben je wel te porren voor SNES-goodness op je Switch? Laat het vooral even weten in de comments.

 1.   
  Tadao's avatar

  Ik dacht dat Nintendo hun productie uit China probeerde te halen

 2.   
  mmx's avatar

  @Tadao: dat is waar wat jij zegt maar ik ga ervan uit dat de Chinese productie snelheid toch aantrekkelijk blijft.

 3.   
  dandanna's avatar

  Dezez controller bestaat toch al een tijdje? Ik heb er zelfs eentje met twee thumbsticks erop. Fabrikant is 8bitdo. Zij hebben na enkele jaren het uiterlijk aangepast omdat het bijna een exacte kopie was van de originele SNES controller.
  De eerste versie had geen thumbsticks. De tweede versie is van eind 2017, dacht ik.
  Ze zijn daarnaast ook nog eens compatible met macOS/iOS, Android, Windows Raspberry Pi etc.
  Zoek maar eens op SF30 Pro controller. Amazon, Ali en zelfs de Carrefour in Frankrijk en Spanje heeft ze in de schappen liggen.

 4.   
  tijn80's avatar

  @dandanna:
  Het nieuws is dat Nintendo ze nu zelf gaat maken 😉
  Er bestaan al jaren third party controllers voor diverse systemen.