Remake XIII uitgesteld tot 2020

De remake van de inmiddels 16 jaar oude cel-shaded shooter XIII gaat de geplande release in november van dit jaar niet meer halen. Uitgever Microids heeft aangegeven erg vrolijk te worden van PlayMagic’s progressie, maar dat de ontwikkelaar meer tijd nodig heeft om de game van het gewenste kwaliteitsniveau te voorzien.

Dat is op zijn zachtst gezegd jammer voor de fans van het originele XIII, waarin je in de schoenen stapt van de aan geheugenverlies lijdende titulaire protagonist, die ervan wordt beschuldigd dat hij de POTUS door het bolletje heeft geschoten. Hoewel de meeste critici het in 2003 met elkaar eens waren dat de door Ubisoft uitgegeven game best wel wat haken en ogen bevatte, bereikte XIII bij veel gamers toch wel een cultstatus. Dat uitgever Microids dit jaar uit het niets met een aankondiging van een remake op de proppen kwam, was dan ook een aangename verrassing te noemen.

Een exacte releasedatum van XIII heeft Microids helaas niet gegeven, dus voor nu is het een kwestie van afwachten. Wat de uitgever al wel durft te garanderen is ‘de beste XIII remake die je mag verwachten en een een niets minder dan spectaculair eindresultaat’.

 1.   
  mmx's avatar

  Jammer ze zullen er wel een reden voor hebben

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  @mmx:

  Die staat er ook 😛

  “Uitgever Microids heeft aangegeven erg vrolijk te worden van PlayMagic’s progressie, maar dat de ontwikkelaar meer tijd nodig heeft om de game van het gewenste kwaliteitsniveau te voorzien.”

  En daar kan ik best vrolijk van worden. Geen gehaast en een half product waar ze uit gaan van patches, maar gewoon eerst een goede basisgame releasen.

 3.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: goed gezien .

 4.   
  CaptGraySkull's avatar

  Beter wachten op een goede game die af is dan een day one patch van 50GB.

 5.   
  DB Ries's avatar

  Het is al geweldig dat er een remake komt. Ik heb geduld.

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  jammer maar niks aan te doen kwa schijf ruimte zal de game denk ik niet veel in beslag nemen