Grid 2 verwijderd van Steam

Begin 2017 verdwenen de games Grid, DiRT 3 en F1 2013 uit de digitale schappen van Steam en GOG. Nu is het helaas de beurt van het vervolg op die eerste titel, Grid 2. Een reden is niet gegeven, maar bij de vorige verdwijningsronde gaf GOG te weten dat het lag aan verlopen licenties. Het is niet bekend of het daarbij ging om auto’s of muziek, maar vermoedelijk geldt in het geval van Grid 2 eenzelfde soort reden.

De tekenen aan de wand waren overigens al eerder te zien: vlak voordat de eerste Grid offline ging, werd het spel gratis weggegeven via de Humble Store, en hetzelfde gold voor het vervolg: dat was afgelopen maart gratis op de kop te tikken. Op die manier konden zoveel mogelijk mensen met interesse in de games hun bibliotheek ermee verrijken.

Mocht je Grid 2 in je bibliotheek hebben, dan heb je uiteraard niets te vrezen. Iedereen die de game in zijn of haar bezit heeft, zal deze voor altijd kunnen blijven downloaden en spelen. Mocht je deze games niet bezitten, maar tóch nieuwsgierig zijn naar de franchise, is er goed nieuws: ontwikkelaar Codemasters heeft een nieuwe Grid aangekondigd. Deze game, simpelweg Grid genaamd, verschijnt op 11 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren