The Pokémon Company had in 2018 een retailomzet van bijna 3 miljard

Het succes van de gehele Pokémon-franchise heeft The Pokémon Company geen windeieren gelegd. In 2018 heeft het bedrijf 2,98 miljard dollar omgezet. Ook verdienen ze hiermee een plekje in de lijst van bestverkopende merchandise bedrijven.

Dit enorme bedrag bestaat enkel uit de retailomzet: Alles wat er in de winkel te koop is wat de naam Pokémon draagt. Het bedrag van bijna 3 miljard is voornamelijk te danken aan het grote succes van de nog steeds populaire games Pokémon GO en Pokémon Let’s Go. Ook heeft de hype rond de Detective Pikachu film een goede bijdrage geleverd aan de verkoop van merchandise, ondanks het feit dat deze pas halverwege het huidige jaar uitkwam. Dit meld het blad License Global’s, die ook verklapt dat de game op plekje nummer 23 staat qua merchandise verkopende bedrijven.

Hoe het met de omzet van 2019 zit moeten we afwachten. De kans is groot dat deze nog hoger is, mede door de release van Pokémon Shield en Pokémon Sword die in november gepland staat. Om dit te vieren opent er binnenkort in Londen een Pokémon-center. Deze zal ongetwijfeld een positieve bijdrage leveren aan de retailomzet van 2019.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren