Wargaming onthult Caliber; gratis third-person shooter

Na enige tijd in Oost-Europese testfase getraind te hebben, kondigt Wargaming nu aan hun gratis te spelen third-person shooter “Caliber” ook naar het Westen af te schepen. Caliber is een free-to-play schietspel van de uitgeverij die ons World of Tanks bracht, in samenwerking met de Russische ontwikkelaar 1C Game Studios, die we onder meer kennen van gerenommeerde IL-2-vliegspellen.

Om de game meteen aan de man te krijgen, wordt Caliber voor het eerst speelbaar getoond op Gamescom 2019 te Keulen. Aanwezigen daar mogen de competitieve game al uitgebreid uittesten, al kunnen geïnteresseerden gamers die niet aanwezig zijn net zo goed registreren voor meer informatie via de officiële Caliber-website.

De officiële komst naar het Westen werd uit de doeken gedaan met een officiële Caliber gameplay trailer:

Aanvoerend producent Alexander Zezyulin stelt dat Caliber, ondanks de andere inslag, wél een game is die de ware Wargaming-visie na moet leven. Dat wil zeggen; gratis speelbaar, maar ook voorzien van een eerlijk free-to-win gevoel.

Daarbij benadrukt 1C Game Studios dat Caliber niet zo zeer een twitch reaction schietspel is, maar eerder dat strategisch denkvermogen de échte pre is om triomfantelijk te winnen. De focus van het spel ligt daarbij ook op de communicatie en coördinatie met je team van vier.

Spelers kunnen in teams evenals ook één van de vier rollen (Assault, Support, Medic en Sniper) aannemen, zowel in coöperatieve (PvE) als competitieve (PvP) spelmodi. In PvE-modus Spec Ops is het aan spelers om computergestuurde vijanden gezamenlijk te bevechten, terwijl de competitieve PvP-modus meerdere teams van vier het tegen elkaar op laat nemen.

Qua setting wil Caliber vasthouden aan een moderne en realistische insteek. Spelers stappen daarom ook in de schoenen van bestaande Special Forces-eenheden, waaronder de Poolse GROM, de Navy SEAL’s uit de Verenigde Staten en de Kommando Spezialkräfte, welke naam al grotendeels verklapt waar ze vandaan komen.

Onder andere beloftes vallen de mogelijkheid om met meer unieke abilities te knokken, maar ook om gevechten af te spelen in verschillende scenario’s, waaronder andere weersomstandigheden en verschillende spelmodi.

Wanneer Caliber precies zal verschijnen (en op welke toekomstige platformen, wellicht) is nog niet verder verhelderd. Mogelijk horen we ná Gamescom pas meer over het officiële releaseschema van de gratis shooter.

Meer Caliber

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  i dont wamt to be a dickhead maar no thanks ik loop er niet warm voor

 2.   
  mmx's avatar
 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: hier loop ik wel warm voor

  https://voidinteractive.net/