Total War Saga keert terug naar Troje

Eerder gingen er al geruchten rond dat een nieuwe Total War Saga het strijdveld zou betreden. Begin van het jaar bevestigde ontwikkelaar Creative Assembly dit ook nog eens. Nu heeft het er alle schijn van dat een plaats is gekozen voor het nieuwe deel, en is een daadwerkelijke aankondiging dichterbij dan ooit.

Middels het vinden van een reeds gepubliceerde trademark zou moeten blijken dat het nieuwe deel zich volledig gaat afdraaien rond de Trojaanse oorlog. Waarin specifiek Troje centraal moet gaan staan, logischerwijs gaat de game ook onder de naam Total War Saga: Troy.

In de Total War Saga-serie staan vooral historische veldslagen centraal die niet per se om één iemand draaien. Zoals wel het geval is bij de delen Napoleon en Atilla. Verder kan je van deze turn-based strategy vrijwel hetzelfde verwachten als hetgeen dat je voorgeschoteld krijgt bij een daadwerkelijk Total War-deel, al is het nu dus meer gericht op een specifiek moment dan een compleet tijdperk.

Wanneer Total War Saga: Troy werkelijk wordt aangekondigd, is voor het moment nog onduidelijk. Mogelijkerwijs gaat dit gebeuren tijdens de openingsnacht van Gamescom aangezien uitgever Sega deel uitmaakt van de line-up voor deze show.

Meer Total War Saga: Troy

  1.   
    Tadao's avatar

    Ik had eigenlijk nog gehoopt op een Total War: Korean War, de invasie van Hideyoshi tegen Korea, of het nou in de oude Shogun 2 engine was of met 3 Kingdoms’ engine. Of dat, of de Hussite oorlog in Hongarije, maar, dit heeft ook een kans interessant te zijn

  2.   
    Tadao's avatar

    En nu, omdat Thrones of Britannia het niet zo goed deed, waarschijnlijk, hebben ze besloten om toch maar Fall of the Samurai, de stand-alone expansion uit 2012, een Saga titel te maken. Er verandert niets, behalve de naam, en het spel is nu ietwat van een GOTY editie