Walmart laat promotiemateriaal voor gewelddadige games uit winkels verwijderen

Slechts enkele dagen na de speech van de Amerikaanse president Donald J. Trump – waarin hij gewelddadige videogames als één van de oorzaken van massaschietpartijen benoemde – heeft de Amerikaanse winkelketen Walmart diens personeel opgedragen om al het reclamemateriaal van gewelddadige games uit diens winkels te verwijderen. Een tweet van journalist Kenneth Shepard laat zien hoe Walmart iedereen per brief verzoekt om promotiemateriaal, demo’s en alles wat refereert naar gewelddadige games per direct uit het zicht te halen.

Ook op Reddit stappen enkele leden van het Walmart-personeel naar voren, al verkiezen zij het wel om anoniem te blijven. Ook zij benoemen de door Kenneth Shepard getoonde brief, waarin duidelijke instructies staan omtrent de opruimactie. Zo werd het personeel gevraagd om PlayStation en Xbox consoles die demo’s van bijvoorbeeld shooters bevatten, uit te zetten of in zijn geheel af te sluiten. Ook promotie-evenementen die op de Elektronica-afdeling gepland waren, dienen afgezegd te worden. Dat niet iedereen het nut ervan ziet zitten, blijkt door een reactie van een Walmart-personeelslid op Reddit, die het vooral frappant vindt dat wapens en munitie wel gewoon in de schappen mogen blijven liggen.

“I went into work yesterday and they handed me a copy of the instructions to remove the violent signage and gaming displays. And I immediately threw it away because it’s obviously a way to shift the blame from the real problem regarding the mass shootings. I didn’t get to confirm this yesterday but they aren’t doing anything about the sales of guns and ammo in the store.”

Nu valt er natuurlijk wat van te zeggen dat Walmart ervoor kiest om na twee massaschietpartijen referenties naar digitaal geweld uit diens filialen te laten verwijderen, al staat het doorzetten van wapenverkoop natuurlijk haaks op de motivatie hiervoor. Het zal in de Verenigde Staten helaas een oneindig probleem blijven, tenzij de politiek eens de ogen wil openen en alle factoren van wapengeweld wil aanpakken. Tot die tijd zal de discussie omtrent gewelddadige games blijven aanhouden, ben ik bang.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Wat een dom volk is het daar toch… zullen ze er ooit achter komen dat het toch echt aan de wapens ligt?

 2.   
  mmx's avatar

  Ik vind dit echt nutteloos belachelijk gewoon stom , wapens voor het grijpen en dan zou het aan de games liggen .

 3.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: nee joh daar komen nooit achter , maar niet elke Amerikaan staat achter zulke idiote dingen en wonen ook normale mensen .

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  amerikanen en zionisten werelds grootste terroristen

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dus het *de boosaardige* geweldadige video game reclame matriaal of any sort verdwijnt… En de guns?
  Jaja mensen, in Walmarkt kun je idd ook guns kopen. Maaaar dat is dus ook verdwenen?

  Of krijgt die een pass aangezien het
  *kuch*niet *kuch* aan ligt? *KUCH* Of gaan we weer met onze koppen….
  wel, correctie. HUN koppen in het zand steken in deze omgekeerde wereld?

 6.   
  mmx's avatar

  @DutchGamer-W-: ik ben vaak in America geweest en wapens genoeg daar geen probleem daarom vind ik het ook zo hypocriet om promotie materiaal voor games eigenlijk de schuld te geven . Wat is het volgende wat de schuld krijgt ? Eigenlijk is deze hele discussie niet nodig en moeten de heren van Walmart eens in de spiegel kijken.

 7.   
  Rolf31's avatar

  En terecht. Games zijn slecht (sarcasme off)

 8.   
  MaTriXX's avatar

  Ja laten we reclame beelden verwijderen en ondertussen gewoon wapens blijven verkopen.

  https://www.walmart.com/search/?cat_id=0&query=guns

  Wat een achterlijk volk is het toch ook.

 9.   
  DeHulk97's avatar

  @MaTriXX:
  Eh knurft, dat zijn airsoft wapens. Zijn ook gewoon in Nederland te koop.