Pokémon Sword en Shield onthult nieuwe Pokémon en Galarian-vorm

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat we een Galar Research Update konden verwachtten. Nu is het moment dan eindelijk daar. Middels een trailer heeft Pokémon wat nieuwe aankondigingen openbaar gemaakt.

Om te beginnen zijn er twee compleet nieuwe Rivals onthuld. Zo zul je in de Gym Challenge nu moeten strijden tegen Bede en Marnie. Laatstgenoemde is misschien wel het meest interessant van beide namen. Marnie heeft een groep gepassioneerde fans achter haar staan die onder de naam Team Yell door het leven gaan.

Deze fans proberen ervoor te zorgen dat niemand in de weg van Marnie komt te staan, die zelf het doel heeft om kampioen van de Galar Regio te worden. Met een soort verbeterde versie van de vuvuzela ben je waarschijnlijk nu een stuk blijer met het bestaan van Loudred.

Nadat eerder Sun en Moon de regionale Alola-vorm heeft geïntroduceerd, krijgt Pokémon Sword en Shield hier ook mee te maken. Gezien de rijke historie van het Verenigd Koninkrijk de Galar Regio met betrekking tot de industriële revolutie heeft Game Freak ervoor gekozen om Weezing te veranderen naar een complete fabriek inclusief een gigantische schoorsteen op zijn hoofd. Grappig feitje; de Galarian Weezing neemt juist vervuilde lucht en giftige gassen op, om vervolgens weer schone lucht uit zijn hoge schoorstenen te blazen.

Naast Weezing krijgen Zigzagoon en Linoone desgelijks een likje Galarian-verf over zich heen, wat aardig past bij het nieuwe Team Yell. Doch is dat nog niet alles, er vindt bovendien nog een verandering plaats in de evolutielijn. Linoone kan namelijk nu evolueren in Obstagoon. Vanaf welk level Linoone hierin moet evolueren, is niet bekendgemaakt.

Ook is Morpeko aangekondigd, een Pokémon die van vorm kan veranderen. Dit is op het eerste gezicht niet eens zo heel vreemd. Eerder had je al de Pokémon Deerling en Sawsbuck die ieder seizoen een ander uiterlijk krijgt, eveneens als Rotom bij het vinden van een bepaalde huishoudelijke apparaten.

Toch is Morpeko verschillend dan die Pokémon, het zit meer in het straatje waar Castform bij hoort. Castform verandert ook van vorm, maar doet dit tijdens een gevecht aan de hand van het weer. De nieuwe ability Hunger Switch is de oorzaak van dit alles bij Morpeko. Wanneer hij in de zogenaamde Full Belly Mode zit, hebben al zijn aanvallen een elektrische type. Komt hij terecht in de Hangry Mode, dan verandert hij zijn uiterlijk naar een dark type.

Pokémon Sword en Shield verschijnt op 15 november exclusief voor de Nintendo Switch. Vergeet ook zeker niet om de speciale Nintendo Switch Lite-editie van deze game te checken.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBiTpi8ecTE

  1.   
    CozierMass's avatar

    Had wat meer willen zien.
    Linoone ziet er vet uit! Maar helaas zijn evolutie Obstagoon niet….