De vindingrijkheid van gamers, bewezen in 3 tweets

Je kunt veel zeggen over gamers, maar één ding is een gegeven; we vinden altijd wel een manier om obstakels te overkomen of omzeilen. Een verhoogd probleemoplossend vermogen is wat ons tactvolle game-helden maakt.

Voor ene jonge Dorothy gaat dat dubbel en dwars op. Door een of ander voorval ontnam haar moeder haar telefoon, waardoor Dorothy’s Ariane Grande-fanaccount op Twitter per direct stil kwam te liggen.

Hoe moest zij nog communiceren met haar geliefde volgers en vriendengroep zonder haar telefoon? Via welke wegen kan ze het desastreuze nieuws überhaupt naar haar volgelingen verspreiden? Simpel: de Image Share functie van haar Nintendo 3DS tijdens Animal Crossing: New Leaf:

De tweet — die daadwerkelijk gemarkeerd staat als zijnde een product van Nintendo 3DS Image Share — werd al snel een meme-waardige hitje op het internet. Duizenden retweets volgde, alsmede doorplaatsingen op andere fora en uiteraard welgemeende steunbetuigingen van over de hele wereld.

Echter, met het succes van Dorothy’s guerrillatactiek op social media (en bijbehorende vrachtlading aan notificaties) was het natuurlijk ook Dorothy’s moeder die doorkreeg dat er iets niet in orde was met haar telefoon en Twitter-account.

Dorothy’s nobele poging om in contact te komen met de wereld werd opgemerkt, waardoor haar moeder nóg een stapje verder ging en zelf een wraakzuchtig respons de wereld instuurde, als zijnde de ultieme vergelding:

Geen iPhone meer voor Dorothy, en nu ook al geen Nintendo 3DS meer. Tot dusver communicatie met haar online, deels virale gevolg. Disney-slechteriken zijn er niets bij.

Voor even leek het alsof Dorothy dan echt van de digitale aardbodem verdwenen was, ware het niet dat haar doorzettingsvermogen klaarblijkelijk geen limieten kent.

Nog geen dag na het verlies van haar trouwe handheld, was daar wederom een dapper teken van leven op Dorothy’s Twitter-account. Ditmaal via wederom een nieuwe, vindingrijke omweg; de Image Share functie van haar Wii U, in combinatie met een zelfgeschreven boek in Minecraft:

Sinds haar laatste kreet in de digitale duisternis is het alweer even stil rondom Dorothy. Zal haar moeder nu ook de Wii U des huizes in beslag nemen? Of heeft Dorothy eindelijk bewezen dat ze nooit te stoppen is — dat niemand haar van haar Ariane Grande fandom kan houden?

Als het aan ons ligt, heeft de aanhoudende Dorothy haar plekje op het internet wel degelijk verdiend. Mocht Dorothy’s moeder daar toch anders over denken, dan kijken we met eerbiedige ogen uit naar Dorothy’s volgende pogingen om toch in contact te blijven met haar trouwe volgers…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren