Riverbond komt later dit jaar ook naar Nintendo Switch

Sinds begin juni dit jaar al te verkrijgen op PlayStation 4, Xbox One (waaronder Xbox Game Pass) en Steam, maar straks ook op Nintendo Switch; Riverbond. Ontwikkelstudio Cococucumber liet weten dit jaar nog op de proppen te komen met een port voor Nintendo’s hybride console, zodat ook Riverbond daarop nieuwe avontuurtjes mag leveren.

Riverbond is het beste te vergelijken met een koddige, indie-draai op dungeon crawlers als Diablo. Tot en met vier spelers (op één console) storten zich in acht verschillende werelden, waardoor ze hun eigen weg mogen banen.

Cococucumber geeft aan dat één volledig nieuwe wereld moet debuteren op Nintendo Switch. Deze nieuwe omgeving wordt later ook beschikbaar gesteld op de andere drie platformen, aan de hand een stuk downloadable content. De eerste bewegende beelden daarvan zijn al terug te zijn in een gloednieuwe Riverbond gameplay-trailerRiverbond gameplay-trailerRiverbond gameplay-trailer:

Wat Riverbond onderscheidt van bijvoorbeeld een Diablo of het aanstormende Minecraft Dungeons, is zonder twijfel de alliantie die het sluit met andere onafhankelijke games. Spelers kunnen ervoor kiezen hun eigen held op te dossen als iconische karakters als Shovel Knight of bijvoorbeeld Raz uit Psychonauts.

Wanneer Riverbond precies de Nintendo Switch aandoet, blijft nog onduidelijk. De indie-ontwikkelaar geeft enkel “2019” als een globale belofte.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren