Multiplayer Call of Duty: Modern Warfare krijgt geen mini-map

Call of Duty: Modern Warfare had onlangs een uitgebreide multiplayer reveal. Wellicht de grootste schok was voor velen de afwezigheid van de mini-map. Hiermee voert ontwikkelaar Infinity Ward een duidelijke wijziging door binnen de serie. In plaats van een mini-map kent de multiplayer een kompas in de bovenhoek, vergelijkbaar met games als Skyrim.

Het kompas kan wel een indicatie geven van vijanden, maar dat is voor veel verstokte Call of Duty-spelers behoorlijk wennen. Binnen de community is dan ook al dagen een flinke discussie aan de gang. Aan de ene kant zijn er gamers die vinden dat deze keuze er voor zal zorgen dat er meer campers komen en voorzichtiger gespeeld gaat worden. Aan de andere kant roepen spelers dat het juist kennis van mappen beloont en nog meer vergt van de vaardigheden van spelers.

Infinity Ward wil in elk geval een meer strategische shooter maken van de nieuwe Modern Warfare, vergeleken met voorgaande delen. Zo komen er ook grotere spelmodi die ook 10-versus-10 en 20-versus-20 ondersteunen. Er komt zelfs een ground war mode voor maximaal 100 spelers.

In reactie op alle commotie rondom het wegvallen van de mini-map, laat de ontwikkelaar weten dat er wel degelijk hulpmiddelen zijn. Zo zal de game je teamgenoten omlijnd weergeven als je ze door muren of andere obstakels niet kunt zien. Daarnaast kan je via de UAV killstreak alsnog tijdelijk een mini-map krijgen.

Call of Duty: Modern Warfare verschijnt 25 oktober voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Mark89NL's avatar

  Wat ik ook heb gelezen, is dat je killstreaks maar 1x in een leven zal kunnen gebruiken. Dus uav spam zal dan ook verleden tijd gaan worden. Ik begin geintreseerd te raken want je zal nu veel tactiser moeten gaan spelen.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  “COD doet in de laatste jaren niks vernieuwend, mensen zeiken.
  COD doet nu iets vernieuwends en bold op het gebied van gameplay, mensen zeiken!”

  Ik vind dat juist meer een uitdaging en meer realistisch dat je nu voorzichtiger moet gaan spelen ipv een kip zonder kop de Battlefield rent. En zo heeft de (personal) UAV veel meer waarde heeft wat het hoort te doen. Maar ik ben wel bang dat er daardoor wel meer ge-camped gaat worden in hoekjes en heeft de silencer ook minder waarde aangezien je dat ding puur gebruikte zodat je niet als een red dot op wilde vallen op de mini map.

  Maar mocht de outcry echt groot worden kunnen ze het hele prob verhelpen met een patch.

 3.   
  Mark89NL's avatar

  @DutchGamer-W-: zullen ze denk ik niet gaan doen en ja er is altijd wel gezeik ik denk dat ik vooral zal schelden als ik een claymore weer eens niet zie.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Er kwam hier vroeger wel eens zo’n gast die echt he-le-maal uit zijn dak zou zijn gegaan als hij dit nieuws hoorde. Bij elke game die de mini-map in de ban deed, groeide hij in zijn razernij.

  Ik mis ‘m nu wel een beetje…

 5.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: shit ik wilde dit ook net kwijt. Rust in Vrede.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ja maar hij heeft een xbox. Daarnaast is het de schuld van de elite

 7.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  huh hier zit toch ook een sp in

 8.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: volgens mij wel hoor .

 9.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: ik wacht het wel af

 10.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: ik heb het uitgepluist op diverse fora zeggen ze dat er een SP bij zit.

 11.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: oke dan moeten ze dat hier ook benoemen lijkt mij

 12.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: inderdaad.jijhebt gelijk.