PlayStation 5 pre-order duikt op bij Mediamarkt

Onder het motto “je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn” neemt elektronicaketen MediaMarkt al pre-orders van de PlayStation 5 aan. Wacht alleen even met je pre-order jolijt, want tot op heden is het alleen MediaMarkt Zweden die los is gegaan.

Terwijl de meerderheid van ons nog niet eens weet hoe de console eruit komt te zien en wat de exacte specificaties zijn, lijkt de Zweedse tak van MediaMarkt al te weten wat dit stukje elektronica mag gaan kosten. Op de Zweedse website van de elektronicaketen vinden we namelijk al een prijs terug van 9999 Zweedse kronen. Als we dat even omrekenen naar eurie, komt dat al snel neer op een slordige €945,-. Inderdaad, dat is achterlijk veel geld en absoluut niet de “aantrekkelijke prijs” waar eerder over werd gesproken.

Vooral wanneer we eventjes in beschouwing nemen dat een betrouwbare Sony analist genaamd Hideki Yasuda enkele dagen geleden nog een startprijs van $499 noemde, begint bij mij toch al vlot de vraag te rijzen waar MediaMarkt deze prijs op baseert. Er is één ding dat ik wel weet; in nog geen 9999 jaar ga ik de PlayStation 5 voor bijna duizend euro bij de MediaMarkt pre-orderen. Ik ben toch niet gek?!

 1.   
  mmx's avatar

  Nou dit zijn alleen nog maar geruchten wacht het rustig af.en nee ik betaal er ook geen 900 voor ik ben niet zot !

 2.   
  nistelvaart's avatar

  Haha een prijs van 945 lijkt me inderdaad wel HEEEL erg hoog

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Lijkt mij logisch dat 9999 niet meer dan een placeholder is. Bol.com en nog wat andere winkels maakte de prijzen ver voor de launch van de ps4 ook honderden euro’s te hoog omdat ze gewoon iets in moeten vullen voor de pre-orders.

 4.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: ik weet nog dat ik mijn N64 kocht het was een ge importeerde uit de USA . Daar betaalde ik toen in NL iets van1345 gulden voor met twee spelletjes. Ik was indertijd vaak ik de US in LA en kom mezelf wel schieten twee weken later was ik daar en heb er 8 gekocht met ntsc/pal converter en Mario world voor 285 dollar per stuk. En toen verkocht ik ze hier met vette winst.

 5.   
  Sa.'s avatar

  Die 9999 lijkt me een placeholder.

  Zo niet… dan gaan ze inderdaad voor de Wow voor jou….

 6.   
  Patrick Meurs's avatar

  @fantasyfreak: Het is waarschijnlijk een placeholder – zoals je zelf al aangeeft – maar ik vind het zelf nogal frappant dat MM Zweden voor zo’n absurd hoog bedrag kiest. Met de kennis die we via diverse bronnen al hebben kunnen vergaren, kunnen we er bijna gif op innemen dat deze prijs niet klopt. Beter kunnen ze in zo’n geval een dikke N.N.B. (Nog niet bekend) bij zetten, als ze de geschatte prijzen niet aandurven. Dat is namelijk ook nog een ding, te laag prijzen, want dan gaat iedereen huilen omdat ze een lagere prijs beloofd was.

 7.   
  Ho-Mo's avatar

  Wow