IO Interactive kondigt Hitman 3 en nieuwe IP aan

Het verhaal rondom de ontwikkeling van de gehele Hitman-franchise is aardig verwarrend te noemen. Hoewel de huidige ontwikkelaar tot op de dag van vandaag nog de Deense IO Interactive is, heeft Agent 47 zich nog nooit ergens echt thuis gevoeld.

Zo gaf in de beginjaren Eidos Interactive de game uit. Gezien het succes van Hitman besloot de uitgever dan ook, iets meer dan vijftien jaar geleden, om IOI over te nemen. Vervolgens kwam een andere partij om het hoekje kijken. Niemand minder dan Square Enix nam in het jaar 2009 weer Eidos Interactive over, die vervolgens overging in Square Enix Europe.

Twee jaar geleden vond Square Enix Europe het wel mooi geweest met de kale huurmoordenaar en zette de studio in de verkoop. Het bestuur van IO Interactive besloot daarentegen om zelf het geld op te hoesten, waarmee de studio geheel onafhankelijk werd.

Nu deze nogal ingewikkelde geschiedenisles voorbij is, kan er gepraat worden over hetgeen dat de titel al zegt. In The Fall & Rise of Hitman documentaire van Noclip, die iets verder in de details gaat dan het stukje terug, kondigt IO Interactive aan dat zij bezig zijn met de opzet voor Hitman 3. Ook zijn zij aan het beraadslagen als de game wederom episodisch gaat worden uitgegeven.

Toch blijkt dat een plan te zijn voor op de ietwat lange termijn. Momenteel is de meerderheid van de studio in Kopenhagen bezig met een zeer geheim, doch ook spannende, nieuwe IP. Hoe en wat precies, dat is voor het moment nog onbekend. Mogelijk krijgen we hierover meer te horen in de, nog te verschijnen, drie afleveringen van deze documentaire.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Die nieuwe IP zat er natuurlijk al langer aan te komen, al helemaal na het openen van de nieuwe off-site studio van IOI in Mälmo.

  Meer (van dit nieuwe) Hitman zie ik zeker wel zitten. Hitman 2 weet precies die balans te vinden tussen één dikke game zonder episodische uitrol, maar dan wél met een goede post-release service erdoorheen gewoven. Al denk ik dat een terugkeer naar episodische content mogelijk ook wel weer zijn eigen voordelen heeft.

  Heel benieuwd wat ze met het derde Hitman dan precies willen veranderen/vernieuwen qua gameplay. Misschien een nieuwe draai middels een coöperatieve modus?

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: hitman 2 vond ik ook de beste alles wat daarna kwam zwakte voor mijn idee een beetje af

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Ik bedoelde vooral de Hitman 2 uit 2018. Dat is naar mijn idee de meest uitgebreide Hitman ooit, naast de meest interactieve, mooiste en eentje met een daadwerkelijk interessant verhaal.

  Blood Money was ook fantastisch destijds, maar vrijwel al die “oudere” Hitmen (waaronder Silent Assassin) hebben de tand des tijds niet echt doorstaan, imho.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: nee oke maar ik vind juist dat epesodische shit