Maak kennis met Heartman, die elke 21 minuten de pijp uit gaat

Doodgaan is kut. Je doet je hele leven lang je best om er het beste van te maken en dan is het ineens voorbij. Een dikke meerderheid van de maatschappij denkt er dan ook liever niet heel de dag over na. Enter Heartman, die pak ‘m beet 60 keer per dag expireert. Gelukkig is Heartman een fictief persoon en slechts een personage uit Death Stranding, wat het niet minder bizar maakt, maar tegelijkertijd wel begrijpelijker. Volg je me nog?

Afijn, Heartman – welke gespeeld wordt door Nicolas Winding Refn – heeft volgens creatief meesterbrein Hideo Kojima een uniek hart. Dit hart stop elke 21 minuten met kloppen, waardoor Heartman dus elke dag klinisch 60 keer dood is. Wanneer je er eventjes over nadenkt, is Heartman dus best wel een cynische naam. Maar goed… Heartman houdt zichzelf op de been door een AED welke permanent aan zijn borst verbonden is. Hij zappt zichzelf bij bewustzijn, zet zijn zandloper en bedenkt zich wat hij de aankomende 21 minuten kan gaan doen. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je hieronder

Zoals hij het zelf zegt, valt het allemaal best wel mee met de ongeriefelijkheden. Dingen als eten of een lekker potje schijten zijn geen enkel probleem, al is het wel verdomd lastig om eens uitvoerig te fleppen. Een boek lezen wordt ook lastig, tenzij je boek letterlijk ‘Twenty Minutes of Love’ heet. Wat deze gozer allemaal nog meer in 21 minuten weet te proppen, zullen we vanzelf merken wanneer Death Stranding in de schappen ligt. Benieuwd naar welke cover je moet zoeken? Geen zorgen. Wij hebben de opvallend te noemen boxart al voor je gespot.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  heftig personage

 2.   
  Rolf31's avatar

  Bijzonder is het eerste dat in mij op komt

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Ik kan niet wachten om in de 21 uur aan cutscenes die we met Heartman gaan door brengen meer over zijn situatie te weten te komen.