Dying Light 2 wordt een cross-generation game

De afgelopen E3 sprak Microsoft al over de nieuwe Xbox. Ook van PlayStation verwachten we spoedig nieuws omtrent een nieuwe console. Tof voor gamers, maar voor ontwikkelaars vaak best een uitdaging. Games zijn immers vaak jaren in ontwikkeling en gebouwd voor een specifieke technologie. Ontwikkelaar Techland laat echter weten volledig voorbereid te zijn op de nieuwe consoles. Hun aankomende titel Dying Light 2 zal namelijk een cross-generation game worden.

In een recent interview vertelt Chief Technology Officer Pawel Rohleder dat de game zich op de huidige en nieuwe generatie richt. In eerste instantie ligt de focus op de release begin 2020 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Techland wil eerst op die platformen een optimale, full HD-ervaring realiseren. Toch is Dying Light 2 al vanaf het begin bedacht met ook de nieuwe, krachtigere hardware in gedachten.

Wat dat precies voor voordelen op gaat leveren, is momenteel niet bekend. Techland staat er in elk geval om bekend lange tijd haar games te blijven ondersteunen. Zo werkt er momenteel zelfs een klein team aan extra content voor de eerste game.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    we zullen zien wat het word ik loop nog niet warm