Nederlandse eSporter Rojo tweede op WK Fortnite

Nederlands succes dit weekend tijdens het eerste WK Fortnite. In New York behaalde Dave Jong, alias Rojo, samen met zijn Britse teamgenoot Wolfiez de tweede plek. Daarmee lieten ze 48 andere duo’s achter zich en gingen ze naar huis met maar liefst 2,25 miljoen dollar aan prijzengeld. Omgerekend meer dan 1 miljoen euro per persoon.

In gesprek met de NOS liet Rojo weten voor een top-10 klassering te zijn gekomen. Dat hij uiteindelijk tweede werd was zeker een verrassing. Een bestemming voor het enorme geldbedrag heeft hij dan ook nog niet. Voorlopig zit hij nog wel prima op zijn kamer bij zijn moeder, zo vertelde hij.

Het Arthur Ashe Stadium in New York waar het WK Fortnite gehouden werd. Bekend van onder andere de US Open.

Aan het Fortnite duo-toernooi deden vier Nederlanders mee. Ook Mitr0, die vooraf hoog werd ingeschat, behaalde de top 10. Hij werd met zijn teamgenoot zesde, waarmee ze alsnog een fraaie 225.000 dollar wonnen.

De totale prijzenpot van het WK Fortnite is 30 miljoen dollar. De gemiddelde leeftijd van de spelers ligt op 17 jaar, waarbij de jongste deelnemer pas 13 jaar is. Vandaag zijn de solowedstrijden aan de beurt, waar eveneens weer vele miljoenen te verdienen zijn. Aan dit toernooi doen geen Nederlanders mee. Nederlandse fans zullen wellicht wel de 15-jarige Belg Evan Depauw, alias DRG, in de gaten houden.

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Zeer epic, hier dab ik voor