Nederlandse stemacteur Boris Hiestand verzorgt stem van Sigma in Overwatch

Na enkele subtiele hinten en teasers kondigde Blizzard met trots Overwatch’ eenendertigste hero Sigma aan. Inmiddels is ook bekend wie de stem van deze wetenschapper gaat verzorgen. De Amsterdamse stemacteur Boris Hiestand mag Nederland gaan vertegenwoordigen in Blizzards online shooter.

Boris zelf is natuurlijk apetrots op deze klus, evenals het Londense artiestenbureau Sue Terry Voices welke Hiestand vertegenwoordigt. Op de Twitterpagina van zowel Hiestand als het artiestenbureau wordt het heuglijke feit met de wereld gedeeld.

Dit betekent overigens ook dat Sigma dus een Nederlander is – een Hagenaar om exact te zijn – wat waarschijnlijk ook weer inhoudt dat we ook wat zinnetjes in het Nederlands te horen gaan krijgen. Het is namelijk vrij gewoon dat iedere hero enkele zinnetjes in diens moedertaal kan uitkramen.

Middels een origin story deed Blizzard Sigma – een doorgedraaide astrofysicus wiens echte naam Siebren de Kuiper is – uit de doeken. Wanneer Sigma speelbaar zal zijn is tot op heden nog niet bekend. Blizzard kennende hoeven we niet lang meer te wachten op meer informatie daarover.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  “Het universum zingt voor mij!”

  Ik weet het niet. Tof om Nederland vertegenwoordigd te zien in een game als deze, maar het blijft altijd tóch even cringen om dat soort kreten in je knullige moerstaal te horen.

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Tom Kauwenberg: Zinnetjes als “Rustaaaaaaaahg” en “Zuig mijn Gravitatieballen” zouden mij wel weer overtuigen om Overwatch een keer op te starten 😉

 3.   
  Tadao's avatar

  Ik hoop dat dit de Nederlandse stem acteurs inspireert een beter beentje voort te zetten/dat we meer fresh blood krijgen.. Alleen jammer dat Sigma zo erg op.. Nou ja.. Sigma lijkt, van Megaman X

 4.   
  CozierMass's avatar

  Dit is fantastisch nieuws! Ik wou zo graag met een Nederlands personage spelen in Overwatch. Ik voelde dat Nederland zo vaak over wordt geslagen (niet zo vaak als Belgie natuurlijk) en was ook heel blij dat Nederlands in Civ kwam. Helaas heeft ‘Sea of Thieves’ ‘Overwatch’ vervangen als mijn main game. Ach, misschien dat we daar ooit de Vliegende Hollander zien.

 5.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: precies goed gezegd.

 6.   
  Wester Wagenaar's avatar

  @Tom Kauwenberg: Tegelijkertijd ben je binnen de GN-redactie wel dé proponent van Nederlandse taalopties in games. DORPSBEWONER! 😉