Yooka-Laylee and the Impossible Lair laat meer ‘alternate levels’ zien

Het duo van Yooka en Laylee bereidt zich voor op een nieuw avontuur met Yooka-Laylee and the Impossible Lair, een volledig nieuwe game die recentelijk onthuld werd door Playtonic. Aanvankelijk klonk het misschien als een uitbreiding op het eerste Yooka-Laylee, maar nee; Impossible Lair brengt meer puzzels en een compleet andere soort gameplay zien.

In wederom een nieuwe gameplay trailer is goed te zien hoe dit avontuur met Yooka-Laylee een meer “2.5D” invalshoek neemt en spelers tackelt met meer geheimen en puzzeltjes.

Door in de driedimensionale overworld geheime puzzels of opdrachtjes op te lossen, wordt het mogelijk bepaalde levels in alternate states vrij te spelen. Zodoende blijven levels gevarieerd, maar kunnen uiteraard ook weer nieuwe geheimen vrijgespeeld worden; een regelrechte referentie naar menig iconisch 2D-platformer.

Playtonic attendeert gamers er ook op dat op 25 juli aanstaande, rond de klok van 16:00 (Nederlandse tijd), een livestream rondom Yooka-Laylee and the Impossible Lair plaats zal vinden. Op onder meer Twitch en Mixer laat het ontwikkelteam meer zien van de nieuwe game en wát dit “vervolg” precies onderscheidt van de 3D-platformer.

Tijdens de livestream willen Playtonic en Team17 meer van de alternate levels tonen, alsmede vragen van kijkers beantwoorden met het ontwikkelteam.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair heeft officieel nog geen releasedatum, maar staat nog wel gepland voor 2019. De 2.5D-platformer moet dit jaar nog verschijnen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Voor dat laatste platform valt de game al te wishlisten, via Steam.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  het eerste deel is werkelijk prachtig maar nu gaan ze 2d ?

 2.   
  CozierMass's avatar

  @the ultimate gamer boss: Waarom niet? Een deel van het team (inclusief de componist) is verantwoordelijk voor Donkey Kong Country 1 & 2. Ik heb er vertrouwen in! Hoewel een mogelijk derde game inderdaad niet weer 2d hoeft te zijn…

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @CozierMass: ja kijk van de ene kant snap ik je want ik game sinds de nes en nog wat oudere spelcomputers
  ik was toen verkocht aan de 2d
  maar nu wij heel wat jaren verder zijn ben ik verkocht aan het 3D de eerste was 3d en nu 2d ik vind dat zeld geen logische keuze ik zou gewoon een 3D versie maken aangezien de eerste dat ook was

  kwa 2D games vind ik unravel 1 en 2 helemaal te gek