Gearbox-baas zou The Rock als Claptrap willen in Borderlands-film

Mocht de jaren geleden aangekondigde Borderlands-verfilming echt van de grond komen, dan heeft het ontwikkelteam van de games wel een idee voor de rol van Claptrap. Als het aan creative director Paul Sage ligt, ziet hij Dwayne “The Rock” Johnson wel zitten als het koddige robotje.

De verfilming van de Borderlands-games werd ooit door Lionsgate opgepakt en zou Venom-producer Avi Arad op het project gezet moeten hebben, samen met zijn zoon.

Sinds 2015 is het echter bijzonder stil geweest rondom de Borderlands-film; over de cast is nog altijd geen woord gerept, afgezien van het Full Circle-nieuws dat de hoofdrol een nieuw, vrouwelijk figuur zou moeten zijn.

Tegenover VG24/7 liet Sage weten nog altijd “100% aan boord” te zijn voor de filmonderneming, of het nu een geanimeerd project of live action adaptatie wordt.

Volgens Sage is de iconische (en soms wat omstreden) Claptrap een rol die door vrijwel iedereen vervult zou kunnen worden, althans zo vertelt de Gearbox-audioman. Wie zou dan de kroon spannen in Sage’ droomcast? De rots in de branding van Hollywood:

“Who could play Claptrap? Our audio guys would tell you, ‘Hey, we can make anybody Claptrap!’

I think The Rock. Yeah, The Rock has to play Claptrap!”

Aldus de creatieve regisseur achter de games zelf. Ook Scott Kester, de art director van Borderlands 3, staat grotendeels achter Sage’ keuze. Hij vraagt zich echter wel af of de bedoeling is dat Johnson dan enkel het stemmenwerk zou doen, of ook echt in Claptrap-kostuum op zou moeten treden:

“Do you mean as a voice or dressed up? Because if he was dressed up, I agree with him completely.”

Gezien het nog altijd onduidelijk is welke van de twee filmsoorten precies gerealiseerd gaat worden, suggereerde Kester nog een andere droomacteur voor de prestigieuze rol van Claptrap:

“I’m gonna go with Bill Murray. Yeah! That’s who I want to play Claptrap.

Maybe he’d finally get an Oscar.”

Of Lionsgate aandachtig meeluistert is nog maar de vraag; de kans bestaat nog altijd dat het project uiteindelijk een compleet andere visie voor ogen heeft. Zelfs óf Claptrap aanwezig is in de film, is op dit moment nog onzeker.

Terwijl de productie van de verfilming mogelijk op gang begint te komen, staat Borderlands 3 al langer op de radar. De derde loot shooter in de serie staat 13 september alweer te verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc (exclusief via de Epic Games Store).

  1.   
    mmx's avatar

    Best wel een goede keuze.