Indie-ontwikkelaar creëert gratis 8-bit John Wick-game

Vind jij Keanu Reeves helemaal ‘breathtaking‘ en ben je wel gecharmeerd van 8-bit games? Dan heeft indie-ontwikkelaar MuriloDev wat leuk voor je in de aanbieding. De gulle ontwikkelaar stelt namelijk helemaal gratis en voor niets een John Wick-game ter beschikking die je helemaal terug naar de jaren 80 – het gulden tijdperk van de NES – slingert.

De titel van dit korte project is (surprise, surprise) John Wick en via de website itch.io is dit 8-bit wondertje geheel kosteloos te downloaden. De game is niet bijzonder lang en schotelt je slechts enkele iconische taferelen uit de film voor, maar dat betekent niet dat het varkentje snel gewassen is. John Wick kent namelijk geen 1-upjes of continues, dus dood is echt echt dood. Mocht je dus gruwelijk allergisch voor het woord permadeath, sla dan deze game maar even over.

Mocht je niet vies zijn van een stevige uitdaging en door de 8-bit pixelbende heen kunnen kijken, geef het dan vooral een kans. Om de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Wil je nog meer John Wick? Check dan vooral John Wick Hex, welke momenteel nog in ontwikkeling is.

P.S.: Er zijn geen puppies gewond geraakt tijdens het maken van deze game.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren