Ook Blizzard-oprichter Frank Pearce houdt het voor gezien

Na het vertrek van Blizzard-oprichter Mike Morhaime heeft nu ook Frank Pearce – mede-oprichter van de studio – aangegeven het welletjes te vinden. Na 28 jaar is het tijd voor wat anders, zoals Pearce het zelf zegt in zijn aankondiging op Blizzards website.

Nu kan het zomaar zijn dat sommigen niet zo veel van de beste man hebben gehoord en dat nemen we je helemaal niet kwalijk. Frank was namelijk een behoorlijk introvert typetje dat niet zo vaak op de voorgrond trad, maar dat maakte hem niet minder belangrijk. J. Allen Brack – Blizzards president – legt op de website van Blizzard uit dat Frank een aparte vent kon zijn, maar dat Blizzard niet zou zijn wat het nu is zonder Frank.

“Frank can be intimidating, and sometimes comes across as a bit gruff. Underneath is a person of deep feeling, and of deep love for both the family of Blizzard, and the unique and caring community that has grown around Blizzard games. Frank is also a person I’m proud to call a close friend. Frank was one of the people who got me into running, and we’ve run dozens of races together over the years.

Like many of us, Frank is an introvert. Thus many of you haven’t seen a lot of him publicly, nor seen the deep impact he’s had on Blizzard, and on the culture specifically. But Frank has been here from the beginning, building and expanding the foundation and championing the values behind everything Blizzard does. Blizzard is better because of Frank Pearce.”

Voor Frank is nu de tijd aangebroken om iets te gaan doen wat absoluut niets met games te maken heeft, namelijk lekker wat tijd buitenshuis doorbrengen en een muziekinstrument leren bespelen. Misschien kan hij een bandje starten met id Software-veteraan Tim Willits, gezien die na QuakeCon ook wat extra tijd om handen heeft.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Het hoeft natuurlijk niets te betekenen, maar de exodus van de oude garde is gevoelsmatig wel vrij apart. Alsof de originele ziel van Blizzard nu dan toch vervangen wordt door Activision.

  Voor ons is vooral de vraag of we daar iets wezenlijks van gaan merken. Hopelijk niet, mits Activision het vanaf hier zuiver aanpakt.

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Tom Kauwenberg: De industrie is in de loop der jaren wel bijzonder hard veranderd. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen die al jaren in het vak zit hier even vrolijk van wordt.

  Maar goed, bijna een kwart eeuw is ook wel een hele tijd. Ik ken ook genoeg mensen die het na een halve dag al voor gezien houden xD

 3.   
  mmx's avatar

  Ik denk dat hij lekker van zijn centjes ga genieten groot gelijk.

 4.   
  MaTriXX's avatar

  Ik denk dat Activision langzaam aan de oude garde er uit aan het werken is, of de beste man ziet in dat het bedrijf wat hij heeft opgezet langzaam naar de klote wordt geholpen door Bobby en de rest van de gang.

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ze hebben voldoende geld verdient – die hoeven van hun leven niet meer te werken, dus ik geef ze groot gelijk.