Netflix toont The Witcher in eerste teaser-trailer

Na ophef over gelekte beelden en een omstreden castingproces lijkt de Netflix-serie rondom The Witcher dan toch echt vorm te krijgen. Het mediaconglomeraat uploadde gisternacht een eerste teaser-trailer voor het eerste seizoen van de langverwachte televisiereeks over de magische strijder.

De officiële The Witcher-trailer toont bijna twee minuten aan footage gebaseerd op de iconische fantasyromans van schrijver Andrzej Sapkowski. Daarmee benadrukken we het nog eenmaal; de Netflix-serie laat zich dus baseren op het originele bronmateriaal, niet per se de The Witcher-games die later meer populariteit wonnen.

In de hoofdrol van Geralt of Rivia (de titulaire Witcher) zit, zoals al vroeg aangekondigd, Henry Cavill. Naast die mooie man schitteren dames als Freya Allan in de rol van Ciri en Anya Cholatra, die Yennifer zal spelen.

Nog altijd is onduidelijk wanneer het eerste seizoen van The Witcher precies op Netflix moet verschijnen, zelfs na het verschijnen van deze uitgebreide blik op de serie. Inmiddels richtte Netflix wél een officiële webpagina voor de serie op, waar voorlopig de laatste trailers te vinden zullen zijn. Ook daar staat voorlopig nog geen releasedatum of -periode vermeld.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik ga het sowieso wel kijken. Het ziet er wel leuk uit 🙂

 2.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: ik wil het ook zien.

 3.   
  PaNNa's avatar

  Hopelijk aangenaam om te kijken, niet dat het weeral flopt.

 4.   
  Vinstaro's avatar

  Ben heel benieuwd wat de netflix adaptie van deze geweldige boeken wilt benadrukken. Trailer vind ik er al ok uitzien, en die worden vaak inelkaar gezet door een onpartijdige partij. Kwa concepten en casting ben ik heel benieuwd hoe iedereen die rollen hun eigen probeert te maken. Hoop niet op een slap aftreksel van de cd project adaptie. Hopelijk komen ze met hun eigen visie.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Vinstaro: ’t Lijkt mij dat Netflix qua verhaallijn meer op de boeken leunt, maar qua overkomen genoeg referenties naar de games zou willen leveren.

  Zo’n gigantische productiebedrijf ziet natuurlijk ook dondersgoed in hoe de herkenningsfactor voor gamers een gigantische drijfveer kan zijn om aan views te komen. Dat miljoenenpubliek wil je natuurlijk niet de rug toe keren door te veel afstand van de games te creëren.

  Maar goed; mijn visie. Ben verder ook heel erg benieuwd hoe Netflix zelf die balans tussen beide bronnen wil behouden.

 6.   
  Vinstaro's avatar

  @Tom Kauwenberg: De adaptie van de witcher franchise is door CD project red heel aandachtig en sfeervol tot leven gebracht. Dat een bedrijf, nu is het Netflix, hier op mee wilt varen is vanzelfsprekend. Henry Cavill speelt uiteraard de wat jongere Geralt. Bij de mutaties is het bij hem niet helemaal goed gegaan, emoties zijn wat minder zwaar onderdrukt, en ze haar is erdoor wit geworden. Cavill kan een, nog cynischere, versie van Geralt neerzetten. Door Ciri laat die ze ware, meer zorgzame kant zien. En ze strenge witcher aangeleren kant

 7.   
  Vinstaro's avatar

  @Tom Kauwenberg: laat die wat meer zakken. In de witcher 3 vind ik dan sommige keuzes ook best raar, omdat je weet dat de boek Geralt dat nooit meer zou willen of kunnen doen. Maar kwa gameplay snap ik de keuze.
  Ben ook heel benieuwd naar hun ontwerp keuze. In de trailer oogt de hand van de striga meer als make up dan als cgi. Waar ik persoonlijk meer fan van ben. Net als dat in lotr meer orks ect tot leven werden gebracht door make up. Tot in tegenstelling bij de hobbit waarbij alles cgi was.

  Btw: een anime adaptie zoals Castlevania, zou ook ontiegelijke vet zijn voor deze franchise. En als er nog een spel tot een film of serie moet worden gemaakt laat het dan Fable zijn. Albion op het witte doek, met de orginele soundtrack is voor mij al genoeg om geld te strooien naar welk scherm dan ook