Kijk Sea of Thieves tijdens Twitch Rivals en krijg gratis schipthema

Sea of Thieves waagt het wederom in de esports. Na een tweetal gesloten Arena-competities, voorzien Rare en Microsoft het piratenspel nu ook van een internationaal en interactief toernooi onder de Twitch Rivals banier: de Twitch Rivals Sea of Thieves Showdown.

Gedurende 23 en 24 juli organiseert Sea of Thieves een viertal losse competities (van vijf vierkoppige teams elk), waarbij elke Arena-speler zijn of haar deelname ook live uitzendt. De prijzenpot voor ál die streamers bedraagt in totaal circa 100.000 dollar, verspreid over de vier deelwedstrijden en hun zes rondes elk.

Saillant detail voor het publiek is dat beide dagen meekijken beloond wordt met exclusieve cosmetics. Door de Twitch Rivals livestream beide dagen op te zetten, word je zo beloond met de Obsidian Figurehead en Obsidian Hull (23 juli), gevolgd door de Obsidian Sail en Obsidian Flag (24 juli).

De Obsidian-lijn aan cosmetische spulletjes geldt al langer als een overkoepelende “weggeefreeks” voor Rare (in onder meer hun eigen uitzendingen), maar de scheepsserie daarvan blijkt nu een exclusieve primeur voor Twitch Rivals.

Verder is het voor kijkers uiteraard wél zaak dat hun actieve Twitch-account netjes gekoppeld wordt aan het Microsoft-account waar ook Sea of Thieves mee gespeeld wordt. Verdere informatie daaromheen (alsmede de andere spelvoorwaarden) vind je uiteraard op de officiële Twitch Rivals-webpagina van Rare.

Voor Rare en Microsoft telt dit alweer de tweede keer dat een compleet scheepsthema met minimale moeite weggegeven wordt. Vorige maand werden Sea of Thieves-spelers nog beloond met een gratis Halo-schip, puur door de game op te starten gedurende de E3 2019-gekte.

Mocht je volgende week mee willen kijken voor wat extra loot op zee. Houd dan de horizon vooral in de gaten tijdens het Europese deel van de competitie (24 juli vanaf 18:00 uur ’s avonds lokale tijd) op Twitch, wie weet zie je wel een paar bekende piratengezichten meedingen voor de glorie…

 1.   
  CozierMass's avatar

  Vergeet niet je Twitch account te koppelen met je Sea of Thieves account, anders werkt het niet….. Dit kan via de Sea of Thieves website.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CozierMass: Het linkje naar die pagina stond al in het bericht, maar heb dit inderdaad nog even benadrukt.

  Spreekt tegenwoordig best voor zich, met dit soort interactieve cross-overs, maar in het kader van helderheid staat het nu ook in het artikel.

 3.   
  CozierMass's avatar

  @Tom Kauwenberg: Netjes. Tja… mijn eigen crew had dit niet in de gaten. Goed dat jullie de lokale tijd altijd vermelden trouwens!

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CozierMass: Er waren/zijn wel meer onduidelijkheden in dit specifieke geval. De competitiewebsite is enigszins onoverzichtelijk en, ondanks de flinke aanloop in aanmeldingen, lijkt de definitieve selectie van sommige brackets uit te blijven.