Eerste DLC voor Anno 1800 verschijnt 30 juli

Eerder dit jaar verscheen Anno 1800 en behaalde indrukwekkende verkoopcijfers, wat er deels voor verantwoordelijk was dat ontwikkelaar Ubisoft afgelopen kwartaal de meeste winst uit pc-opbrengsten haalde. Het avontuur in de negentiende eeuw is echter nog niet voorbij, want net als veel games tegenwoordig, heeft Anno 1800 een Season Pass. De eerste uitbreiding, genaamd Sunken Treasures, verschijnt op 30 juli.

In Sunken Treasures ga je op zoek naar de scheepswrakken na een grote zeeslag. Met het schroot dat je bij je zoektochten vindt, kun je aankloppen bij het nieuwe personage Old Nate. Die kan het verwerken tot allerlei apparaten. Het is echter nog niet bekend wat we ons daarbij moeten voorstellen. Deze informatie volgt waarschijnlijk tijdens de onthulling die op 23 juli plaatsvindt op Twitch.

Naast de verhalende content van een uurtje of zes, wordt er ook een nieuwe Session toegevoegd als uitbreiding op de New World en Old World. Ook krijgen we toegang tot ruim honderd nieuwe items toegevoegd, en niet alleen om je te helpen bij het craften van de uitvindingen van Old Nate: er komen nieuwe specialisten en items om tentoon te stellen in je dierentuin en museum.

Sunken Treasures verschijnt samen met een gratis update. Ubisoft zwijgt in alle talen over de inhoud daarvan, maar belooft dat er features komen waar spelers al tijden op wachten.

Anno 1800 is op 16 april exclusief voor de pc verschenen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren